УПЦ (МП) просить парафіян писати скарги Варфоломію проти автокефалії

28.04.2018 11:44 3

УПЦ (МП) просить парафіян писати скарги Варфоломію проти автокефалії

До єпархії Української Православної Церкви (Московського Патріархату) надійшли десятки тисяч бланків листів, у яких віряни від свого імені мають закликати вселенського Патріарха Варфоломія "не допустити узаконення розколу", Про це 28 квітня агентство "Укрінформ" повідомило з посиланням на власні джерела.

До єпархії УПЦ (МП) нібито надійшли десятки тисяч бланків листа, у які треба занести тільки своє ім'я та адресу проживання. Вірянам пропонують виступити проти "втручання влади у справи Церкви", "не допустити узаконення розколу" і "виступити проти створення Єдиної Помісної Церкви на основі розкольницьких угрупувань УПЦ КП і УАПЦ". Про це йдеться в опублікованих скріншотах звернення.

Тільки на одну єпархію прийшло 20 тисяч бланків, які мають заповнити протягом вихідних.

Фактично, таким чином керівництво УПЦ МП хоче зірвати надання Томосу.

Разом із пропонованою формою вірянам видають пам’ятку, в якій їх переконують, що надання Томосу УПЦ КП та УАПЦ – є порушенням їхніх конституційних прав.

Памяка.jpg

За даними джерел Укрінформу, священики, підкоряючись начальству, такі форми почали заповнювати у Запорізькій єпархії, проте відмовилися заповнювати у Хмельницькій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/70967/

Следующая новость
Предыдущая новость

Оздоровление в прикарпатской Сходнице: отели и санатории курорта Интернет-магазин автозапчастей фав Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона Тысячи люстр на одном сайте Как не ошибиться с выбором подарка для девушки

Публикации