УПЦ КП та УАПЦ провели спільний молебень за утворення єдиної помісної Церкви

24.04.2018 16:05 3

УПЦ КП та УАПЦ провели спільний молебень за утворення єдиної помісної Церкви

На головній площі обласного центру лунали молитви за створення єдиної помісної Православної Церкви, за Константинопольського патріарха Варфоломія, за президента України і Верховну Раду і за розпочате діло. Духовенство і миряни просили у Господа напоумлення “наших розділених братів, щоб вони об’єдналися з нами навколо Престолу Київського в єдину Церкву і щоб між усіма нами панувала християнська любов”.
“Нехай єдина помісна Українська Православна Церква буде міцною духовною основою для неподільності Української держави та єдності народу нашого, нехай розвіються вороги його і нехай запанують в нас мир, злагода і єдність”, – молилися священики й миряни.

УПЦ КП та УАПЦ провели спільний молебень за утворення єдиної помісної Церкви

По закінченні молебню до присутніх звернувся архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, ієрарх УПЦ КП. Він наголосив, що єдина помісна Церква – це можливість усвідомити свою єдність з Христом, єдність зі своїм народом та один з одним.
“Господь сьогодні створив такі обставини, що багатолітня боротьба за те, щоб українська держава мала єдину помісну Церкву, Церкву всього українського народу, має шанс на успіх. Сьогодні державна влада на чолі з Президентом України робить усе можливе для того, щоб визнання з боку Вселенського Патріарха, а отже і з боку інших Церков, було отримане. І це перший крок, у результаті якого всі українські церкви, які є православними по духу, прийдуть до єдиної Церкви і до створення не просто української церкви українського народу, а найбільшої православної церкви світу. І тоді ми відчуємо свою силу, благословення Боже і воно буде перебувати на всій нашій українській державі”, – підсумував архієпископ Нестор.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Кованные металлические оградки в Киеве Качественные сертифицированные чехлы для телефонов Виробник «Valeotrikotage» ознайомить вас з чотирма перевагами дитячого трикотажу Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua? Покупайте серебряные крестики онлайн

Публикации