УПЦ КП поширює "Благодатний вогонь" кримськими містами та селами

12.04.2018 13:23 6

УПЦ КП поширює

Після святкового богослужіння та передачі вогню парафіянам храму Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, що в Євпаторії, владика відвідав матір українського політв’язня Володимира Балуха у селі Серебрянка.
А 10 квітня архіпастир привіз вогонь до Севастополя, де передав його архімандриту Макарію, який є найстаршим священнослужителем Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату і водночас її духівником.
Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ’ї назва вогню у великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському храмі Воскресіння. Церемонія проводиться у Велику суботу спільно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та Єрусалимським патріархатом Вірменської Апостольської Церкви. Винесення вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.

Попри те, що вогонь має звичайну природу (свічки запалюють від лампади в кувуклії), в УПЦ (МП) називають вогонь "дивом сходження", а митрополит Онуфрій тішиться тим, що "Благодатний вогонь [в Єрусалимі] сходить по старому стилю".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор качественной женской обуви из натуральной кожи по доступным ценам Сильная личность примеры великих людей Бытовая техника для кухни ТМ Вентолюкс – лидер продаж в Украине Казино для тех, кто привык побеждать Где остановиться в Текирове: выбираем отель

Публикации