УПЦ КП освятила на Донеччині куполи нового храму, а в столиці змагається за храм на Рівненщині

13.03.2018 18:27 84

УПЦ КП освятила на Донеччині куполи нового храму, а в столиці змагається за храм на Рівненщині

У чині освячення в м. Волновасі взяло участь духовенство Донецької єпархії, також був присутній голова Волноваської райдержадміністрації Дмитро Такаджи.
Під час проповіді архієпископ Сергій нагадав присутнім про те, що церковні куполи символізують священну гору Голгофу, на якій Спасителя Ісуса було розіп’ято на Хресті, отже символом спасіння є носіння хрестиків, що є проявом смирення кожного із християн.
Під час освячення всі присутні помолились за Україну, за мир у державі, за героїв-солдатів.
Будівництво храму святого Миколая Чудотворця розпочато в 2017 році в честь вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади м. Володимир-Волинського, що трагічно загинули 22 травня 2014 року під смт. Благодатним внаслідок артилерійського обстрілу незаконних збройних формувань так званої ДНР. Фінансування будівництва здійснюється за рахунок благодійних коштів Волинської єпархії УПЦ Київського Патріархату та спонсорів з міста-побратима Луцька.
У ці ж дні, 14 березня, відбудеться засідання Верховного суду України з розгляду справи щодо переходу храму УПЦ (МП) до УПЦ Київського Патріархату. 17 січня 2016 року у Рівненській області, село Красносілля, за рішенням місцевої громади Святодмитрівський храм, в якому звершували служби представники УПЦ (МП), передано до громади УПЦ КП. Під рішенням підписалися близько 250 людей. Наразі тривають судові змагання.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске В Киеве реставрируют церковь Спаса на Берестове Подробно о системах видеонаблюдения - как выбрать правильную Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Зачем соблюдать пост и почему вообще следует поститься?

Публикации