УПЦ КП нагородила групу військових і столичного прокурора

17.10.2017 19:26 12

УПЦ КП нагородила групу військових і столичного прокурора

Під час нагородження військовослужбовців владика Епіфаній передав кожному у подарунок книгу про таїнство людської природи.
Усі нагородженні військовослужбовці є членами Київської міської спілки ветеранів АТО Деснянського району м. Києва.
Патріарший намісник подякував українським захисникам за їх жертовність і відданість Батьківщині, і запевнив, що УПЦ Київського Патріархату завжди була, є і буде міцною духовною опорою для української армії.
На врученні церковних нагород був також присутній головний капелан Державної прикордонної служби України, настоятель Свято-Миколаївської парафії УПЦ КП с. Хотів Києво-Святошинського благочиння Переяслав-Хмельницької єпархії свящ. Михаїл Предко.
Того ж дня в синодальній залі Київської Патріархії патріарх Філарет зустрівся з прокурором міста Києва Романом Говдою.
У зустрічі також взяли участь настоятель Малої Софії прот. Петро Ладвинтович та заслужений журналіст України Юрій Дорошенко.
За заслуги перед Українською Церквою, відродження духовності в державі та до Дня захисника України глава УПЦ КП нагородив Романа Говду орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня. Патріарх Філарет побажав йому, щоб Господь й надалі дарував мудрості та сил трудитися на благо держави.

УПЦ КП нагородила групу військових і столичного прокурора

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо стану та перспектив розвитку державно-церковних відносин. Також патріарх Філарет зазначив, що Церква Київського Патріархату допомагала й допомагає українській армії:
"Коли розпочалася ця агресивна війна, то наша Церква закликала всіх допомагати армії. Ви знаєте до якого стану армію довели за часів Януковича, вона була дуже слабкою, а зараз завдяки Президенту, Верховній Раді та Уряду армія стала міцною і навіть міністри оборони, які були присутні на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України, позитивно відгукувалися про неї. Наші священнослужителі, капелани, допомагають військовослужбовцям, щоб вони були мужніми й не падали духом" – сказав Патріарх.
Прокурор міста Києва подякував предстоятелю Київського Патріархату за відзнаку та спілкування. Наприкінці зустрічі патріарх Філарет подарував гостеві нові друковані видання Київської Патріархії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании в Тернополе Быстрая доставка вкусных роллов и суши Медицинский центр для суррогатных мам Рулонные шторы День-Ночь- практичный и удобный атрибут комфорта Доставка цветов от настоящих профессионалов

Публикации