УПЦ КП нагородила військовослужбовців, лікарів, волонтерів і дипломатів

12.07.2018 18:53 3

УПЦ КП нагородила військовослужбовців, лікарів, волонтерів і дипломатів

Зокрема, 27 червня, напередодні Дня Конституції України, коли військова частина А3297 святкує 6-ту річницю створення, на її території було проведено святковий захід. Військовий капелан частини ієрей УПЦ КП Мар’ян Дюс привітав присутніх зі святом, благословив військовослужбовців на захист Батьківщини, звершив молебень за Україну та її військо і пом’янув воїнів, що загинули за волю та незалежність нашої країни.
Навесні 2014 року особовий склад частини, який не зрадив присязі Україні – в результаті спецоперації разом з технікою та озброєнням був виведений з окупованої Автономної Республіки Крим. Протягом 2014-2018 р.р. військовослужбовці брали участь в АТО, захищаючи Україну від російських окупантів, найманців та колаборантів.
За поданням командира частини, військового капелана та учасників АТО Служба економічної безпеки України провела нагородження військовослужбовців. Відповідно до вимог указу президента України № 580/2015, постанови Верховної Ради № 373-VIII та статуту СЕБ 12 учасників АТО нагороджені орденами «За вірність присязі» та медалями «За оборону рідної держави», «За службу державі», «За незламність духу».
Військовий капелан о. Мар’ян Дюс вручив військовослужбовцям «Благословенні грамоти» від єпископа Симеона. Представник Дніпропетровської РДА вручив воїнам «Почесні грамоти». Командир військової частини відповідним наказом присвоїв чергові військові звання кращим воїнам та вручив їм погони і «Подяки» за сумлінну службу.
6 липня 2018 року в інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулося нагородження лікарів та волонтерів, які допомагають бійцям АТО і вимушеним переселенцям.
Номінантів нагороджували народний депутат Ольга Богомолець, заслужений лікар України Михайло Матяш, головний військовий священик Державної прикордонної служби України, клірик УПЦ КП Михайло Предко, волонтер Раїса Шматко та громадський діяч Олександр Сопов.
Десять перших претендентів на відзнаку отримали медаль «За добру справу», яка є громадською відзнакою.
Серед номінантів нагороди - лікарі, відомі волонтери, українці, які знайшли сили та матеріальні ресурси для допомоги воїнам АТО та громадянам України, які постраждали внаслідок російської агресії на сході країни.
Капелан священик Михайло Предко закликав творити добрі справи завжди, не залежно від часу та обставин, особливо у час війни, коли багато людей потерпають і потребують великої кількості малих добрих справ.
11 липня патріарх Філарет зустрівся з українськими дипломатами, серед яких були і видворені з Російської Федерації через діяльність, спрямовану на захист прав українських громадян, що фактично стали в РФ політв'язнями. У зустрічі також взяли участь голова Інформаційного управління Київської Патріархії архієпископ Євстратій (Зоря) та батько утримуваного в Росії українця Павла Гриба Ігор Гриб, який є координатором ГО «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля».
Відзначаючи самовіддану працю на благо народу України та за заслуги з утвердження помісної Української Православної Церкви глава УПЦ КП нагородив начальника Управління консульського забезпечення МЗС України Василя Кирилича орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого 3-го ступеня, а співробітників дипломатичних установ Олександра Харлана, Михайла Суздальцева, Володимира Трегуба, Віталія Конарського та Дениса Бордіяна – медаллю святого Юрія Переможця.
Гості подякували патріарху Філарету за високі нагороди, а Василь Кирилич, зокрема, зазначив, що діяльність дипломата – це не просто робота, а служіння, що покликане стати захистом та опорою для тих українців, які опинилися в біді за межами України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Тренды из девяностых - поясные сумки Купить накрутку на youtube от профессионалов Складний портативний зарядний пристрій Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Деньги на карту в течение 15 минут

Публикации