УПЦ КП нагородила військових священиків і командира 4-ої окремої механізованої бригади

05.10.2017 11:45 9

УПЦ КП нагородила військових священиків і командира 4-ої окремої механізованої бригади

У Чернігівській єпархії УПЦ КП служать 14 військових священиків, які регулярно їздять у зону бойових дій, щоб підтримувати захисників України. Урочистості розпочалися із заупокійної літії за загиблими героями біля меморіальної Дошки пам'яті на Красній площі Чернігова. Молитву очолив архієпископ Чернігівській і Ніжинський Євстратій у співслужінні військових священиків Чернігівської єпархії. По звершенню літії присутні поклали квіти до меморіальної стели.
В кіно-культурний центрі патріотичного виховання молоді відбулося вшанування, вручення подарунків та нагородження військових священиків. Кожного капелана вітали представники його району, волонтери, парафіяни.
Опісля церемонії нагородження відбулася презентацієя документального фільму "Немає більшої любові", який знімався протягом 3-х років війни в зоні бойових дій (автор: Тетяна Миргородська, оператори: Ігор Волосянкін, Олег Головатенко, Віктор Карпенко, Григорій Коцюра).
Архієпископ Євстратій вручив організатору заходу, відомій в Чернігові та в Україні журналістці Тетяні Миргородській орден святої великомучениці Варвари.
На завершення заходу присутні разом зі священниками подивилися виставку "Блокпост Пам'яті". Під час урочистостей кожному капелану вручили підписаний бійцями і волонтерами прапор України, з умовою - підняти його у звільнених містах Донбасу і Криму.

Водночас на Волині учасники ГО «Військові капелани Волині» разом із головним військовим капеланом єпархії УПЦ КП протоієреєм Михайлом Бучаком відвідали 14-ту окрему механізовану бригаду, якою опікуються
Під час візиту душпастирі вручили церковну нагороду командиру Олександрові Жакуну та подякували за його мужність, рішучість у боротьбі з ворогом, за любов до України, християнську відданість Батьківщині.
У відповідь воїн подякував капеланам за їхню духовну опіку над військом.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава УПЦ КП підтримав ініціативу групи депутатів розпочинати робочий день парламенту з молитви Види оздоблювальних каменів «Эстерсунд»: Восстание скромного шведского клуба из Зимнего города Как выбрать надежное такси в Киеве Якісні платформні ваги за доступною ціною

Публикации