УПЦ КП має новий храм у США та планує створити перший чоловічий монастир

13.07.2018 18:27 3

У Канаденсісі (штат Пенсільванія) 7 липня освятили Українську православну церкву св. Михаїла. Сам храм спорудило ще 1859 року Німецьке євангельське братство, потім у ньому правила Моравська церква. Тепер будівлю придбали для Київського Патріархату, і настоятель парафії, митрофорний протоєрей Андріян Бойко, має надію створити тут перший у США чоловічий монастир Київського Патріархату.

Освятили престол і храм восьмеро священиків — оо. Мар’ян Чайківський, Адріян Бойко, Зиновій Жолобак, Григорій Цюман, Ярослав Яриш, Михайло Федорак, Олексій Гольчук, Стефан Чопко.

Гостями парафії були віруючі Білоруської Автокефальної Православної церкви Жировицької ікони Божої Матері в Гайленд-парку (штат Нью-Джерзі) на чолі з настоятелем Зиновієм Жолобаком, який подарував церкві частинку мощів преподобного Луки, економа Печерського. Були також гості з Української православної церкви св. Андрія Первозванного зі Савт-Бавнд-Бруку (штат Нью-Джерзі).
Настоятель о. Адріян розповів про ікони з Почаєва та Зарваниці, які прикрасили храм. Ікону Зарваницької Божої Матері він вишив сам із участю добровільних помічників. Про це інформує Meest-online.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/71810/

Следующая новость
Предыдущая новость

Диваны современные, модульные, модные и необычные Информационный сервис для организации похорон Особенности игры на сайте казино Колумбус Торговое оборудование На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой"

Публикации