УПЦ каже про важливість співпраці між різними конфесіями в умовах війни

13.09.2017 16:45 9

УПЦ каже про важливість співпраці між різними конфесіями в умовах війни

В зустрічі брали участь патріарх Антіохійський Іоанн, представники РПЦ, Сербської, Елладської, Американської та Румунської Православних Церков. Серед учасників є представники християнських конфесій та релігійних організацій з різних країн світу, а також відомі релігійні експерти та політики. Загальна кількість присутніх становить понад 550 осіб.
10 вересня відбулось урочисте відкриття цьогорічної Міжнародної зустрічі, яку розпочали єпископ Мюнстера Фелікс Генн та мер міста Мюнстер – Маркус Леве. Були зачитані вітання від релігійних і політичних діячів світу. Зокрема, з вітальним словом до учасників форуму звернулися канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Європарламенту Антоніо Таяні.
11 вересня митрополит Сарненський і Поліський Анатолій виступив з доповіддю на одній з панельних дискусій, яка проходила під назвою “Війна – це завжди марна бійня”. Ці слова належать папі Бенедикту XV, який в 1917 році під час Першої світової війни саме так охарактеризував сам феномен війни.
У своєму виступі владика Анатолій розповів про служіння УПЦ в умовах збройного конфлікту на сході України. Зокрема, архієрей зазначив, що “Українська Православна Церква, будучи найбільшою християнською конфесією держави, з особливою гостротою і болем переживає цю трагедію, оскільки наші віруючі та духовенство опинилися по різні сторони лінії розмежування. Таким чином, наша Церква живе і звершує своє служіння по обидві сторони барикад”.
З одного боку, за словами архієрея, це велика проблема і виклик для Церкви, однак, з іншого – можливість для Церкви проявити свою природу, не поринути у вир протистояння, а згідно слів апостола Павла для всіх стати всім, щоб спасти хоча б деяких.
Владика Анатолій розповів присутнім про особливості життя й служіння українського духовенства в умовах війни. Також Він доніс до слухачів думку про важливість в умовах конфлікту співпраці між різними християнськими конфесіями у справах милосердя. Як саме УПЦ співпрацює з іншими конфесіями, сайт УПЦ не інформує.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем кроссовки на года Сколько стоит анализ на группу крови Китайские бани – специфика воздействия и польза для организма Удивительный мир гемблинга на сайте Азино 777 Деревянные игрушки – качество и безопасность

Публикации