УПЦ закупила на Сумщині майже на мільйон гривень ліків для онкохворих дітей, а на Запоріжжі зібрала понад 2 т донорської крові

14.06.2018 16:07 0

УПЦ закупила на Сумщині майже на мільйон гривень ліків для онкохворих дітей, а на Запоріжжі зібрала понад 2 т донорської крові

Протягом Великого посту в храмах Сумської єпархії УПЦ (МП) в рамках акції було зібрано 865 711 грн., понад 80 тис. грн. було зібрано у храмах Конотопської єпархії УПЦ.
Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій передав ліки Сумській обласній дитячій клінічній лікарні. Завідувач відділення онкогематології СОДКЛ Ліана Кузьмівна Нікітенко відзначила особливу роль благодійної акції для успіху лікування дітей та подякувала усім учасникам благодійної справи.
Після офіційної частини, у якій взяли участь співорганізатори акції, Сумський архіпастир подарував маленьким пацієнтам ікони Божої Матері та солодощі.
Наймасштабніша благодійна акція в Сумській області організовується і проводиться Сумською єпархією УПЦ (МП) та філією ПАТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція» до свята Воскресіння Христового з 2011 року.
У ці ж дні в Запоріжжі до Всесвітнього дня донора крові у рамках благодійної акції «Любов милосердствує», ініційованої митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою, ієрархом УПЦ (МП), здача крові проходить в усіх благочиннях єпархії. Така акція проходить в єпархії з 2011 року. На сьогоднішній день зібрано вже більше 2 тонн крові.
«Відповідаючи собі на запитання: чи потрібно здавати кров, подумайте про те, що, можливо, саме Ваша кров, врятує дитині, хворій на лейкоз, життя, — зазначають в єпархії. — …Православна Церква благословляє донорство будь-якого рівня, оскільки це діяльна любов і служіння ближньому».
14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Це вдячність добровільним неоплачуваним донорам за їх благородний вчинок і порятунок життя людей, які потребують переливання донорської крові та / або її компонентів. Святкування було засновано під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я ООН у Женеві.
Метою цього щорічного заходу є залучення здорових людей до донорства крові. Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, не є загальним. У цей День звертається увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її дефіциту в лікарнях та клініках, особливо в країнах, де кількість донорської крові вкрай обмежена.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Создание сайтов под ключ. Основные особенности Домашние животные - большая ответственность Игровые автоматы Золотой кубок – лучшее решение для вашего старта Єпископ УПЦ КП передав тренажери в обласний центр реабілітації дітей Азартные игры Вулкан казино

Публикации