УПЦ влаштувала виставку, присвячену історичному зв’язку Києва з Єрусалимом

27.10.2017 13:53 0

УПЦ влаштувала виставку, присвячену історичному зв’язку Києва з Єрусалимом

Виставка приурочена до 200-річчя з дня народження архімандрита Антоніна (Капустіна). Першими з експозицією ознайомилися учасники IX Міжнародної науково-практичної конференції «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи». Коротко розповів їм про зібрані експонати ректор духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.
У своєму коментарі митрополит Антоній назвав подарунки багаторічного начальника Руської духовної місії в Єрусалимі, які були передані видатним церковним діячем Київській духовній академії в кінці XIX cт.
«Отець Антонін був випускником нашої Академії. Саме в Києві він прийняв чернецтво і священний сан. Протягом семи років після закінчення Академії він був викладачем і помічником інспектора КДА. Тут він сформувався як вчений і як пастир. На все життя він зберіг вдячну пам’ять про Київ і про професорів, під керівництвом яких відбувалося його духовне та інтелектуальне становлення. І сьогодні ми хотіли б віддати данину вдячної пам’яті отцю Антоніну, чиє ім’я назавжди вписано в історію нашої духовної школи», – сказав митрополит Антоній.
За його словами, особлива роль належить отцю Антоніну у справі створення Церковно-археологічного музею при КДА. «Вже в перші роки свого перебування в Греції він захопився збиранням предметів старовини і незабаром почав ділитися своїми знахідками з Київською академією», – зазначив ректор КДАіС.
Серед подарунків архімандрита Антоніна (Капустіна) – колекції стародавніх монет, у тому числі, візантійських золотих монет. Нині ця колекція знаходиться в зборах Відділу нумізматики Національного музею історії України. Також отець Антонін передав в КДА десятки стародавніх грецьких і слов’янських рукописів, палімпсестів, картин, зображень та інших предметів старовини.
За словами доцента КДА архімандрита Олексія (Коваля), виставка є «свідченням духовно-культурних зв’язків, існуючих між Київськими духовними школами і Святою Землею». Архімандрит Антонін як випускник, викладач КДА і як багаторічний очільник Руської духовної місії в Єрусалимі став центральною «ланкою» цієї зв’язки.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава УГКЦ відвідав скаутський табір і закликав молодь и церкву "разом працювати і йти в ногу" Євреї та німці відкриють у Дніпрі виставку, присвячену геноциду ромів Покупайте серебряные крестики онлайн «Папа для України» відправляє 86 дітей із зони АТО на відпочинок у Хорватію Как выполнить качественный перевод

Публикации