УПЦ взяла участь у міжнародній екуменічній конференції богословів у Фрібурзі

23.11.2017 14:13 0

УПЦ взяла участь у міжнародній екуменічній конференції богословів у Фрібурзі

Конференція зібрала представників Католицької Церкви та всіх помісних Православних Церков світу. Першим доповідачем був представник Вселенського Патріархату архієпископ Телміський Іов (Геча), який презентував доповідь «Синодальність – результати і виклики богословського діалогу між Православною Церквою і Католицькою Церквою». Зокрема він розповів про розвиток ідеї співвідношення «примату та соборності» в рамках офіційного діалогу православних і католиків.
Протягом роботи конференції виступили представники всіх помісних Православних Церков, які ознайомили зібрання з особливостями соборного життя в своїх Церквах. Про ситуацію в РПЦ розповів єпископ Сакраментський Іриней (Стінберг). Представник УПЦ (МП) С.М. Бортник присвятив свою доповідь особливостям втілення соборності в УПЦ (МП) та в Білоруському екзархаті РПЦ.
Конференція стала можливістю для спілкування архієреїв та відомих богословів, і сама по собі стала мостом для побудови доброзичливих стосунків між учасниками заходу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вячеслав Моше Кантор – великий человек современности Идеальный праздник для вашего ребенка в JUMP PARK Спортивный топ Видання про священиків з родини Гузарів презентували в Коломиї BREXIL MIX − отличный водорастворимый комплекс микроэлементов для растений

Публикации