УПЦ/РПЦ скаржиться у Раді Європи на "переслідування та дискримінацію" в Україні

08.11.2017 19:50 3

УПЦ/РПЦ скаржиться у Раді Європи на

​У ході зустрічі з верховним комісаром з прав людини Ради Європи Нільсом Мужнієксом 6 листопада обговорювалися питання дотримання прав віруючих УПЦ (МП) в Україні, зокрема останні події навколо спірного храму в м. Коломи. "Єврокомісару були передані матеріали та документи щодо порушень прав віруючих та щодо осіб, які є відповідальними за розв’язання релігійного протистояння в країні", -- пише сайт УПЦ.
Особливу увагу було приділено "спробам прийняття Верховною Радою України законопроектів № 4128, 4511 та 5309, які всупереч нормам міжнародного права носять відкрито дискримінаційний характер проти Української Православної Церкви та спрямовані на втручання у внутрішні справи найбільшого релігійного об’єднання в Україні".
​Було також відмічено, що в Україні з 2015 року проблемами порушень прав віруючих на постійній основі займається СММ ОБСЄ, "представники якої неодноразово підтверджували факти порушень прав релігійних організацій та вірян УПЦ, у тому числі щодо захоплень храмів та неналежного розслідування злочинів правоохоронними органами".
Комісар з прав людини Ради Європи зазначив, що всі надані документальні матеріали будуть уважно розглянуті ним особисто та іншими відповідальними єврочиновниками.

7 листопада єпископ Віктор, якого супроводжував офіційний представник Московського Патріархату при Раді Європи ігумен Філіп (Рябих), обговорив ті ж питання з заступником генерального секретаря Ради Європи Габріеллою Баттаіні-Драгоні. Єпископ охарактеризував ситуацію щодо міжконфесійних та державно-церковних відносин в Україні як напружену та таку, що потребує уваги міжнародних організацій, які ставлять перед собою завдання захисту прав людини та забезпечення верховенства права і законності.
Представник УПЦ при міжнародних організаціях звернув увагу на необхідність "віднайдення превентивних можливостей для припинення порушень прав віруючих, а також реалізації гуманітарних проектів надання допомоги біженцям та тимчасово переміщеним особам".
Габріелла Баттаіні-Драгоні прийняла до розгляду та вивчення всі надані їй документи та матеріали.
Також 6-7 листопада голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор взяв участь у роботі щорічного форуму «Обмін думками про релігійний вимір міжкультурного діалогу» (Exchange on the religious dimension of intercultural dialogue), який щороку відбувається у Страсбурзі в Раді Європи. Цьогорічна зустріч була присвячена проблемам міграції та біженців, ролі релігійних та нерелігійних груп в інтеграції мігрантів і біженців, а також участі релігійних організацій у розробці державної програми в сфері міграції.

УПЦ/РПЦ скаржиться у Раді Європи на "переслідування та дискримінацію" в Україні

Єпископ Віктор виступив із двома промовами, в першій з яких висвітлив основні гуманітарні ініціативи та проекти УПЦ, направлені на надання допомоги біженцям та внутрішнім переселенцям зі сходу України. Він особливо підкреслив, що УПЦ, не розділяючи українців на “своїх” і “чужих”, використовує всі доступні можливості для надання допомоги всім переселенцям. У другому виступі єпископ зупинився на "переслідуванні та дискримінації" УПЦ.

5 листопада єпископ Баришівський Віктор очолив недільну літургію у храмі РПЦ у місті Страсбург.

1 Філософ [профіль] Сьогодні, 16:50 Коли ж СБУ займеться антиукраїнською діяльністю РПЦвУ?

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Фотообои цветы - флора в декоре интерьера Большой выбор удобрений для клубники Американские металлоискатели GARRETT в Украине Окуляри нічного бачення Вас ждут бесплатные игральные аппараты на азартном портале СлотсДок

Публикации