Уляна Супрун націлилась співпрацювати з релігійними організаціями у питанні медреформи

25.02.2018 19:35 6

Уляна Супрун націлилась співпрацювати з релігійними організаціями у питанні медреформи

Уляна Супрун зауважила, що українці довіряють релігійним організаціям. Тому вона націлилась співпрацювати з останніми у питанні медреформи. Про це виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України написала на своїй сторінці у соцмережі. Новину передає «Преса України».

Головний медреформатор країни Уляна Супрун розповіла про те, яку роль грають релігійні спільноти у житті українців, які потребують лікування. За її словами, представники релігійних організацій часто допомагають вразливим верствам населення. Зокрема, збираючи для таких людей кошти на лікування.

«Саме тому, що релігійні діячі постійно у контакті з медичною системою, вони дуже потужно підтримали її зміни...Тож трансформація системи охорони здоров’я, яку ми розпочали, є результатом зусиль і релігійних представників», - підкреслила Супрун.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України також зауважила, що медреформу їх допоможуть творити члени Всеукраїнської Ради Церков, а також представники релігійних організацій та оновленого складу Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з ВРЦРО.

«Релігійні діячі є моральними авторитетами для багатьох українців. Ми вдячні, що вони готові допомагати людям більше дізнаватися та використовувати можливості, які надає система охорони здоров’я», - зауважила вона.

Підсумовуючи Супрун зауважила, що разом з представниками релігійних організацій вона сподівається надихнути мільйони українців на збереження здоров’я. Крім того, вона націлилась «повернути гідність в стосунках між людиною та медичною системою».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70211/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ресурс Слототоп и его преимущества Информационный сервис для организации похорон Европейское гражданство: кратчайший путь Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям Лучшая мужская обувь на любой случай

Публикации