Українці моляться за мир і незалежну Україну

24.08.2019 19:04 12

Українці моляться за мир і незалежну Україну

У всіх храмах України сьогодні відбуваються молебні за Батьківщину з нагоди 28-ї річниці незалежності. Головна молитва, як вже повідомлялося, відбулася у Софії Київській, де лідери усіх Церков і релігійних організацій молилися за мир та добробут в Україні.

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній звернувся з молитвою:

«Ми, люди Твої, Владико, i просимо за молитвами Пречистої Твоєї Матерi та заступництвом усіх святих українського народу дай нам єдність, зміцни в нас любов i надихни мудрістю, навчи прощати, щоб ми завжди i всюди прославляли пресвяте ім’я Твоє». Після цього у Михайлівському Золотоверхому соборі Митрополит Епіфаній очолив Богослужіння за Україну.

Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав у Софії Київській проголосив: “Українська держава є єдиною на сьогодні гарантією, що наша гідність – народна, національна, громадська – може бути захищена”. У Патріаршому соборі УГКЦ та у всіх греко-католицьких храмах по всій Україні відбулися Літургії та молитви за Україну.

Єпископ Римо-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький промовив у Софії Київській: «Божа мудрість потрібна новому керівництву держави, кожному парламентарю та урядовцю у світлі багатьох викликів, які постали перед Українською державою». Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності єпископи РКЦ в Україні привітали співгромадян зі святом Незалежності.

Софія_Незалежність.jpg

Старший єпископ Української Церкви християн віри євангельської Михайло Паночко під час молебню у Софії Київській сказав:. «Молячись за Україну, ми смиренно просимо Його про мир, добробут, достаток та богопізнання для кожного українця».

Президент Об’єднання юдейських релігійних організацій України рабин Яків Дов Блайх: виголосив: «Ми повинні пам’ятати, що без Бога, релігії та віри ми нічого не можемо досягти. Нам треба знайти золоту середину, щоб держава поважала релігію, щоб релігія поважала державу, щоб вони були партнерами в тому, що дозволяється Конституцією. І все це на благо розвитку нормального демократичного суспільства».

У молитві у Святій Софії також взяли участь:керівник Церкви адвентистів сьомого дня в Україні Станіслав Носов; єпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Маркос Оганесян; Старший єпископ Української християнської євангельської Церкви Леонід Падун; Старший єпископ Української вільної Церкви християн євангельської віри Василь Райчинець; Перший заступник голови Всеукраїнського союзу Церков євангельських християн-баптистів Ігор Бандура; президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант; імам Духовного управління мусульман України шейх Хасан Ахатов; пастор Німецької євангелічно-лютеранської Церкви України Святослав Фехтел. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Представники УПЦ МП разом з опозиційними проросійськими політиками молилися у День Незалежності в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Там відслужили молебень за Україну та український народ. Богослужіння очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/76943/

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальні вакансії для водіїв у Києві СБУ притягла до відповідальності низку священиків УПЦ Функциональная мебель: выбираем диван Изготовление памятников под заказ Лучший восточный сериал 2017 «Мехрамис»: смотреть онлайн в хорошем качестве

Публикации