Українські баптисти впорядковують місіонерське служіння у діаспорі

06.11.2017 23:04 24

Українські баптисти впорядковують місіонерське служіння у діаспорі

Об’єднання українських євангельсько-баптистських церков у США наразі очолює Анатолій Мошковський. Об’єднання налічує 19 церков і 1 групу.
У ході зустрічі Сергій Мороз, заступник голови ВСЦ ЄХБ розповів про бачення Союзу в організації нових церков, напрямки, в яких працюють місіонери та ситуацію у різних регіонах України. Під час візиту в Україну команда служителів з діаспори відвідала церкви Черкащини та мала зустрічі з місцевими служителями.
«Наша церква «Відродження» співпрацює з церквою с. Хутори, що на Черкащині, − розповідає Ян Устенко. − Цю співпрацю розпочав ще понад двадцять років пастор Овдій Хрипчук. Від нашої церкви вже два роки живе та працює тут наша місіонерська сім’я. Вони працюють в різних містах і селах Черкаської області. Ми підтримуємо їх служіння, тому хотіли їх відвідати».
На початку листопада запланована також зустріч з Володимиром Кондором, керівником комітету зовнішньої місії ВСЦ ЄХБ, де мова йтиме про місіонерську співпрацю за межами України.
Гості розповіли, що українське питання буде розглядатися на початку грудня на пасторському засіданні Об’єднання. «На цьому засіданні будемо розглядати питання, де наша участь, як Об’єднання, буде потрібною і необхідною, аби допомогти і долучитися до праці заснування нових церков, а також до підтримки різних служінь в Україні, зокрема місіонерського. У США кожна церква підтримує українських місіонерів, проте системної, цілеспрямованої та об’єднаної праці поки немає. Тому ми хочемо налагодити цей процес», − зазначив заступник голови у діаспорі Ян Устенко.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оформление визы без проблем Католический епископ: «Нужно идти на Восток Украины и евангелизировать» Технологическая оснастка по лучшим ценам Православный сайт со всей необходимой информацией Національний університет біоресурсів і академія УПЦ КП випустили першу групу військових капеланів

Публикации