Українську Церкву вперше згадали на Літургії в Константинополі

18.12.2018 8:19 6

Українську Церкву вперше згадали на Літургії в Константинополі

Православну Церкву України і Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як її керівника вперше в історії згадали під час служби Вселенського Патріархату в Стамбулі.

Про це повідомляє інтернет-видання Orthodoxia, пише LB.ua.

"Сьогодні вперше в історії ім'я глави нової Української Церкви прозвучало серед інших імен Патріархів і Архієпископів... Нова Українська Церква була згадана дияконом Вселенського Патріархату серед інших Церков в диптиху (переліку помісних автокефальних Церков - ред.)", - ідеться в повідомленні.

Водночас сам Митрополит Епіфаній під час першої Служби в ролі Предстоятеля Церкви в Михайлівському соборі згадав усіх Предстоятелів Церков, крім Патріарха Кирила.

"Фактично, такі дії української Церкви можуть свідчити про намір не встановлювати церковного спілкування з РПЦ", - зазначає ВВС.

Згадка Предстоятелів Помісних Православних Церков у суворій відповідності до їх місць у диптиху є однією з ключових ознак церковного спілкування між ними. Першим у диптиху йде Вселенський Патріарх, а Українська Церква буде згадуватися на 15-му місці.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73944/

Следующая новость
Предыдущая новость

Приятное времяпровождение с огромнейшим количеством подарков и призов Где заказать печать открыток? Как купить подписчиков в Telegram Архієреї Української та Польської Церков відвідали Волинь, аби підтримати парафію спірного храму Гимнастические карематы и прочие товары для фитнеса и йоги

Публикации