«Українську Помісну Автокефальну Церкву створено», - Петро Порошенко

17.12.2018 8:10 9

Петро Порошенко після завершення Об’єднавчого Собору оголосив про створення нової Української Помісної Автокефальної Церкви.

У супроводі її Предстоятеля Епіфанія (Думенка) Глава держави вийшов на Софіївську площу до людей, які очікували результатів голосування.

«Щойно Собор єпископів УПЦ КП, Собор і всі архієреї УАПЦ та група єпископів УПЦ (МП) заснували Об’єднану Українську Церкву. Це диво стало можливе завдяки непохитній позиції Вселенського Патріарха Варфоломія, нашої Константинопольської Церкви-Матері. Вона скористалася своїм беззаперечним канонічним правом зцілити рани, завдані українському православ’ю московським пануванням».

За словами Президента, новоутворена Церква України служитиме виключно інтересам українського народу, це Церква буде без Путіна і без Кирила.

Петро Порошенко наголосив на визначній ролі Патріарха Філарета: «Ще не придумано тієї міри, яку можна описати про внесок Патріарха Філарету у справу автокефалії Української Церкви: «Ви були і залишитесь духовним лідером українського народу».

Президент подякував також митрополиту Макарію та усім єпископам УАПЦ за «тверду позицію».

Окремо Порошенко звернувся до тих єпископів УПЦ (МП), які «попри тиск та погрози , прокльони Москви і п’ятої колони прийняли мужнє рішення і прийшли на Собор.

«Вони між Україною та Росією вибрали Україну і ми вітаємо цей вибір», - наголосив Порошенко.

«У нас не було, нема і не буде державної Церкви. Держава не буде втручатися у діяльність Церкви. До якої Церкви ходити - це вільний вибір людини», - запевнив Глава держави.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/73922/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов Приобрести качественные поворотники для дверей Больничный лист при родах Невероятный гемблинг на суперустройствах Выбираем зимние ботинки: как выбрать правильно?

Публикации