Український муфтій заявив про обшук в Ісламському культурному центрі та підкинуті книжки

06.03.2018 17:30 24

Український муфтій заявив про обшук в Ісламському культурному центрі та підкинуті книжки

На місці в ранковий час був присутній лише охоронець ІКЦ. Була пред'явлена постанова на обшук та на пошук літератури "що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію".
Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Саїд Ісмагілов, охоронцю заборонили здійснити телефонний дзінок, покликати інших понятих, викликати співробітників Ісламського культурного центру.
Силовики разом з понятими розділилась на кілька груп, а охоронець фізично міг знаходитись лише з однією групою. Поки він за вимогою відкривав бібліотеку та гімназію, інша група за допомогою лома виломали двері в книжкову крамницю і проводили там обшук без представників Ісламського культурного центру.
"Були підкинуті в книжкову крамницю, та до вчительскої кімнати у гімназії, загальною кількістю вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази. В цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені у якості доказів, — пише Саїд Ісмагілов. — Я таке спостерігав лише в окупованому Криму, коли до мечетей підкідували книжки, навіть підкидували на дворі біля туалету, а потім це пред'являли як докази правопорушення. Проте в Росії існує список забороненої літератури, а в Україні немає ніякого такого списку. Найгірші та найогідніші вчинки за методіками російського ФСБ, відтепер на постійно діючій основі в Україні!".
Саїд Ісмагілов заявиви про "системні переслідування мусульман України, адже такі обшуки меньше ніж за рік відбуваються втретє. І підкидуються одні й ті ж самі книжки. Я ніколи не чув, щоб у когось окрім мусульман в культових спорудах проводились обшуки".
За його словами, з цього приводу 7 березня в приміщенні Інформаційного Агенства "Главком" (Київ, вул. Шовковична, 8/20) о 13.30 відбудеться прес-конференція муфтія, кервіництва столичного Ісламського культурного центру та народних депутатів України.

Фото google.com.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Поиск разных вакансий в Одессе Финансовая помощь тем, кому это необходимо: кредиты онлайн Азартные игры и ставки Быстрая доставка вкусной еды на дом Стоматологическая помощь с помощью современных технологий в Киеве

Публикации