Український католицький університет влаштував курси підвищення кваліфікації для двохсот вчителів з усієї країни

23.02.2018 21:13 9

Український католицький університет влаштував курси підвищення кваліфікації для двохсот вчителів з усієї країни

«Нашою потребою та обов’язком є організація добрих зустрічей, де професійні історики та вчителі із усієї України мали б можливість перейняти досвід одне від одного», – пояснив мету одноденного курсу професор Ярослав Грицак.
Доцент кафедри світової історії нового і новітнього часу Лілія Питльована наголосила, що ініціатива програми «Історія» Гуманітарного факультету УКУ мала на меті започаткувати процес обміну досвідом популяризації історії серед молоді між викладачами університету та вчителями історії. Оптимальною формою такої співпраці можуть стати організовані курси підвищення кваліфікації для вчителів-істориків, на яких науково-педагогічні працівники факультету могли б поділитися інноваційними ідеями викладання історії з вчителями історії середніх загальноосвітніх шкіл, допомогти їм поглибити свої знання з найважливіших проблем світової та української історії, а також ознайомити з сучасними історичними дослідженнями, методологією і методикою вивчення та викладання дискусійних питань історії.
Учасникам навчальних курсів були запропоновані лекції, теми яких є незмінно популярними у суспільстві і викликають палкі дискусії у публічній сфері: «Українська революція, 1914-1923: нові інтерпретації» (д.і.н. Я. Грицак); «Дискусійні питання історії ОУН і УПА та їх представлення на уроках історії» (д.і.н. О. Зайцев); «Нація, громадянське суспільство і тоталітаризм в епоху Французької революції» (д.і.н. В. Ададуров); «Історія має своє місце: Львовознавство; внутрішньоміське називництво» (д.і.н. М. Долинська)
Організатори курсів підвищення кваліфікації вчителів запевнили, що такі зустрічі плануватимуться на регулярній основі задля зміцнення контактів між Університетом та середньою ланкою освіти.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Природа вирусного гепатита С, комплексная терапия с применением индийских дженериков О преимуществах ламината Balterio Барселона – отражение испанского характера Протестанты реализовали в Славянске социально-евангельский проект «Сильное поколение» Услуги компании «ФЛАГМАН»: 6 причин использовать профессиональную юридическую консультацию

Публикации