Український католицький університет презентує книжку "Отці Церкви про багатство і бідність"

27.11.2018 0:02 3

Український католицький університет презентує книжку

До збірника ввійшли вибрані святоотцівські твори ІІІ-V століть на тему нерівномірного розподілу благ між багатими і бідними. Натхненням для соціальних проповідей отців є як біблійні тексти: історія про зустріч Ісуса з багатим юнаком, притча про багача і Лазаря, старозавітна історія про виноградник Навота та інші повчання Ісуса Христа, так і соціальні виклики їхньої доби: соціальна несправедливість, поширення лихварства, незавидне становище бідних, хворих і прокажених, потреба доброчиності й милостині.
"... Всі люди створені рівними за природою, доказом чого є однакові народження і смерть, однакове функціонування частин тіла й органів і в багатих, і в бідних. Справедливість проявляється також у спільному вживанні необхідних для життя природних ресурсів: води, повітря. сонячного світла і тепла, що також створені для користі всіх людей. Адже багаті не можуть вдихати більше повітря, ніж бідні..." - зазначають організатори заходу.
Презентація відбудеться 27 листопада о 15.00 у конференц-залі Львівської духовної семінарії УГКЦ (вул. Хуторівка, 35).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Высококачественная женская и мужская обувь Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове Большой выбор удобрений для клубники Русский Вулкан лучшие онлайн слоты Igrosoft, Novomatic, NetEn Организация похорон в Киеве недорого

Публикации