Український католицький університет проведе міжнародну конференцію «Жінки в час конфліктів: Екуменічна діяльність задля миру і справедливості»

27.08.2018 23:44 9

Український католицький університет проведе міжнародну конференцію «Жінки в час конфліктів: Екуменічна діяльність задля миру і справедливості»

На тлі світових політичних процесів жінки стали активними учасницями громадського життя та ініціаторами суспільних реформ. Під час Майдану українські жінки відіграли важливу роль в організації медичної допомоги, координації гуманітарної допомоги та поширенні інформації з епіцентру подій. У ризикованих ситуаціях вони стали посередниками миротворчих процесів. Упродовж війни на сході України багато українських жінок займалися волонтерством, організовували психологічні порадні і надавали консультації місцевим жителям окупованих територій та внутрішньо переміщеним особам. Безпрецедентним для українського контексту є те, що серед когорти військових капеланів є також монахиня.
Під час конференції учасники розглянуть роль жінок у важливих суспільно-політичних процесах з богословської перспективи, обговорять значення релігійних та духовних ресурсів у миротворчих процесах, торкнуться теми релігійних та духовних практик, які стали відповіддю жінок у час (пост)конфліктів, а також послухають особисті свідчення жінок, що пережили війну.
Конференція збере доповідачок із різних європейських країн: Хорватії, Словенії, Польщі, Румунії, Чехії, Латвії, Литви, Росії, Нідерландів, Швейцарії, Греції, – які поділяться досвідом участі жінок у миротворчих процесах своїх країн.
Українські науковці представлять учасницям досвід українських жінок під час двох великих воєн, впродовж тоталітарного періоду в Україні, а також і сьогоденні військового конфлікту на сході України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить зажигалку зиппо на bird.in.ua Купить накрутку на youtube от профессионалов Лак для паркета от компании «Мастер Паркет» Настоящее масло тмина по выгодной цене Створіть свій власний аромат: Набори для самозамісу рідин для вейпінгу

Публикации