Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви подякувала речнику УПЦ КП за об’єктивне тлумачення слів Гарегіна II

21.11.2018 13:49 0

Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви подякувала речнику УПЦ КП за об’єктивне тлумачення слів Гарегіна II

Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви на своїй сторінці у Facebook висловила вдячність речнику УПЦ КП архиєпископу Євстратію (Зорі) «за своєчасне й реальне викриття несправедливих виступів деяких джерел ЗМ».

«Ваш розсудливий коментар роз'яснив багатьом де-факто вислів Католикоса Всіх Вірмен, пояснив неприпустимість його тенденційного тлумачення. Спасибі за братерське ставлення та об'єктивність», -написали в українській єпархії Вірменської Апостольської Церкви .

Як РІСУ повідомляла, російський ТАСС поширив новину про те, що Вірменська Апостольська Церква виступила проти надання Томосу Україні, наводячи цитату Гарегіна II, яку він промовив у Новосибірську: «Вірменська Апостольська Церква є прибічницею канонічності. І в цьому випадку ніколи не може вітати кроки, які спрямовані на розділення Церкви».

Речник Української Православної Церкви Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) прокоментував у Facebook висловлювання Католикоса всіх вірмен Гарегіна II, а також висвітлення його слів у ЗМІ.

«Гарегін II заявив, що Вірменська Апостольська Церква не підтримує поділу Церков і є прихильницею канонічності. Деякі українські і російські ЗМІ інтерпретували цей вислів, як засудження надання Томосу Україні.

Де в цитаті католикоса хоч щось про Томос? Я вже не кажу про те, що Вірменська Церква належить не до числа помісних Православних Церков, а до числа давніх східних Церков, і, відповідно, до питання Томосу, канонів Православної Церкви тощо – має лише опосередковане відношення. Про це українські журналісти, які "творчо" допрацьовують російських пропагандистів, очевидно, навіть не здогадуються", – підкреслив Зоря.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/armenian_ac/73608/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сеть магазинов качественных тканей и фурнитуры Купить джинсы Pierre Cardin и куртки Columbia в интернет магазине Как заработать с помощью онлайн казино Вулкан Суши, ролы и сеты с доставкой на дом в Харькове Купить парогенераторы в интернет-магазине

Публикации