Українська Церква Християн Віри Євангельської створила оргкомітет для святкування 100-річчя п’ятидесятницького руху в Україні

12.08.2019 18:29 0

Українська Церква Християн Віри Євангельської створила оргкомітет для святкування 100-річчя п’ятидесятницького руху в Україні

На черговому засідання Комітету Української Церкви Християн Віри Євангельської (УЦХВЄ, п'ятидесятники), що відбулося у Києві 18 липня, старші служителі обговорили поточні плани та виклики, що постають перед Церквою, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п'ятидесятників України.

Серед питань, що сьогодні виходять на перший план – необхідність впровадження навчальних програм для служителів (насамперед пасторів та дияконів) за предметом «душеопікунство». Велику потребу у цьому, особливо серед молоді, показав аналіз даних під час цьогорічного молодіжного з’їзду.
«Робота з молоддю під час Малинфесту виявила, що є велика потреба в душеопікунській праці служителів церкви, – говорить старший єпископ Михайло Паночко. – І для цього нам треба більш широко втілювати душеопікунську практику у наших церквах, проводити навчання служителів».
Ще одне актуальне питання, яке наразі обговорюється на рівні Комітету, святкування 100-річчя п’ятидесятницького руху в Україні. Місць для проведення головного Всеукраїнського заходу святкувань пропонується два – Київ і Львів. Остаточне рішення щодо цього планується затвердити під час наступного засідання Комітету на початку жовтня, а поки узгоджено склад оргкомітету заходу та окреслено основні орієнтири його діяльності.

Ще одна актуальна ініціатива – скликати першу Всеукраїнську конференцію християн-педагогів, на яку буде запрошено як шкільних вчителів, так і викладачів вишів, науковців, які відвідують церкви ХВЄ. Пролунала пропозиція провести таку конференцію уже восени, під час шкільних канікул. «Аналіз останніх подій знову-таки показує, що загрози в освітній сфері з кожним роком зростають, тому освітяни мають об’єднувати зусилля на захист моральних та духовних цінностей», - зазначається на сайті п'ятидесятників.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/protestants/christians_of_evangelical_faith/76822/

Следующая новость
Предыдущая новость

Курсы английского языка для взрослых Играть на лучшие игральных слотах на сайте игрового клуба Cyberpunc Написание курсовой и отчету по практике Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям Преимущества казино Pin-Up, особенности и варианты игры

Публикации