Українець очолив Орден домініканців у Тайвані

31.01.2019 17:59 6

Капітула Віце-провінції Ордену домінканців Тайваню 30 січня вибрала своїм головним настоятелем о. Ангеліка Петра Кіцулу, який народився у м. Турка на Львівщині.

Як повідомив РІСУ о.-домінканець Петро Балог, о. Кіцула служить в Тайвані вже майже 14 років. За чей час вивчив мову, виконував служіння душпастиря молоді при одній домініканській школі, пріора монастиря в Тайпеї.

У Китаї домініканські місії появилися у ХІІІ ст. і активізувалися у XVI ст., потім були переслідування і місія відновилася у ХІХ ст. Після захоплення влади комуністами і створення КНР, домініканці легально перебувають в Китайській Республіці на острові Тайвань. Там мають свої декілька монастирів, школи. Тайвань довший час був Генеральним вікаріатом Ордену, тобто підпорядковувався безпосередньо Генералу Ордену в Римі. Після реструктуризації Ордену, цей Вікаріат трансформувався у незалежну Віце-провінцію. Там служать місцеві домініканці, але також місіонери з Польщі, Німеччини і один з України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/catholic_world/74549/

Следующая новость
Предыдущая новость

Идеальный сон: выбираем ортопедический матрас Создание и обслуживание мини АЗС Виробник «Valeotrikotage» ознайомить вас з чотирма перевагами дитячого трикотажу Лучший вид заработка, это онлайн казино Нетгейм с бесплатными фриспинами Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя

Публикации