Україна святкує Різдво

26.12.2017 1:27 0

Україна святкує Різдво

16 листопада 2017 р. Верховна Рада України призначила додаткове державне свято на Різдво Христового за Григоріанським календарем — 25 грудня.
Згідно зі статистичними даними Мінкультури на сьогодні в Україні нараховується близько 11 тисяч католицьких і протестантських громад (біля 30% від усіх релігійних організацій України), які святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, тобто 25 грудня.
В українських церквах схвалюють відзначення Різдва 25 грудня, тим більше, що у Закарпатській області 25 грудня вже декілька років поспіль оголошується вихідним святковим днем.
Проте в Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) таке рішення парламентарів вважають антинародним.
Більшість християнського світу живе за григоріанським календарем. Серед православних церков більшість (9 з 14) користуються григоріанським календарем, а тому святкують Різдво 25 грудня. Виняток становлять Єрусалимська Церква, а також Церкви країн, що перебували під впливом Росії: Російська, Польська, Сербська та Грузинська. Отанні святкують Різдво за старим стилем, тобто 7 січня.
Водночас у таких країнах як Білорусь, Молдова та Албанія є два офіційні вихідні, пов’язані з Різдвом - 25 грудня і 7 січня. У Білорусі така традиція святкування пов’язана зі значною кількістю католиків (15% населення). У Молдові йдеться про вплив сусідньої Румунії, де помісна православна церква святкує Різдво 25 грудня.

Фото espreso.tv

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить классный уголок Где купить медицинские маски Счастливый билет Близкий к РПЦ телеканал продолжает культивировать украинофобию С качественным и удобным постельным бельем ваш сон будет как у младенца

Публикации