Україна розглядає вихід з асамблеї православ'я, де головує депутат Держдуми – Єленський

24.06.2019 14:05 9

Україна розглядає вихід з асамблеї православ'я, де головує депутат Держдуми – Єленський

Якщо представники Росії і далі домінуватимуть на Міжпарламентській асамблеї православ'я, а також просуватимуть свій порядок денний, то Україна, ймовірно, більше не братиме участі у засіданнях.

Таке переконання в коментарі "5 каналу" висловив член української делегації в асамблеї православ’я Віктор Єленський.

Окрім того, він сподівається, що депутати асамблеї засудять поведінку Росії.

"Ми будемо вести консультації, якщо в цій асамблеї будуть домінувати росіяни і будуть просувати свій порядок денний і якщо православні депутати, від православних країн, не засудять її поведінку, то я не бачу сенсу брати участь в цій асамблеї.Ми партнери з грузинами. І те, що відбувається в Грузії воно нас стосується, я відчув як нас підтримують прості люди. Ми, звичайно, очікуємо, що і грузинська православна церква остаточно визнає ПЦУ це було б дуже важливо для міжправославних відносин", - прокоментував Єленський.

Як повідомлялося, увечері 20 червня у Тбілісі учасники опозиційного мітингу увірвалися на територію парламенту Грузії. У внутрішній двір парламенту увійшли кілька сотень людей. Всього в акції протесту брали участь щонайменше п'ять тисяч осіб. Учасники акції вимагали відставки голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахарії і глави СГБ Вахтанга Гомелаурі через візит російських депутатів у Тбілісі. Пізніше поліція застосувала гумові кулі і сльозогінний газ для розгону демонстрантів. Під час зіткнень постраждали 52 людини.

Нагадаємо, причиною протесту стала участь російської делегації в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Президент цього об'єднання – депутат Держдуми, член Комуністичної партії Федерації Сергій Гаврилов – відкрив засідання у кріслі спікера грузинського парламенту. Напередодні він заявив про підтримку окупації Росією Цхінвальського регіону та Абхазії. А під час засідання звернувся до присутніх російською мовою. Його виступ перервали депутати опозиційних партій "Європейська Грузія" і "Єдиний національний рух". А посол України Ігор Долгов влаштував демарш і залишив залу. Після зриву засідання російська делегація у супроводі посиленої охорони терміново відлетіла з Грузії.

Довідка. Міжпарламентська асамблея православ'я – організація, створена в 1993 році з ініціативи грецького парламенту. Провідна роль у ній належить Росії. В роботі асамблеї беруть участь парламентські делегації з 25 держав. Серед них – і Україна.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/76266/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мятежный епископ УПЦ был "отравлен и ждал смерти", но "чудом исцелился" Le Figaro: Папа Франциск може відвідати Росію, яку оминав через війну в Україні Надежная и стильная Toyota – лучший выбор для города Посуда Berghoff – качество, удобство, стиль Студия дизайна полного цикла

Публикации