Україна має справу не з РПЦ, а із зовнішньою розвідкою Росії, - Єленський

15.06.2019 23:40 3

Україна має справу не з РПЦ, а із зовнішньою розвідкою Росії, - Єленський

Україна має справу не з РПЦ, яка нам протидіє. Вона має справу з ядерною державою Російською Федерацією, її дипломатією, її зовнішньою розвідкою, з її всією потугою, яка намагалася зірвати отримання Томосу.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів заступник голови комітету ВР з питань культури і духовності Віктор Єленський.

«Зараз іде боротьба за те, щоб нівелювати ці наші досягнення. Зараз іде боротьба за те, щоби умовити православні столиці не визнавати ПЦУ, і зараз іде пошук таких людей, які могли б надавати патрони російській пропаганді… Київський Патріархат був ліквідований, ми бачили, як він (Філарет – ред.) підписував постанову про ліквідацію КП", – заявив Єленський.

Він також зазначає, що Томос, який отримала ПЦУ, не відрізняється від тих, які були вручені іншим Церквам, зокрема, російській: "Грамоту отримали, до речі, й московські колись Патріархи. І всі ці розмови про те, що Томос несправжній, що це підпорядкування грекам, підпорядкування Константинополю... В московській грамоті сказано, що "хай поважає і знає головного в православному світі Константинопольського Патріарха".

Він також додав: "В чому несправжність цього Томосу? В тому, що його не хоче визнавати Путін? За всю історію Російської держави знайшлося два властителі, які не визнавали авторитет Константинопольського Патріарха – Сталін і Путін, каноністи великі. Мені дуже шкода, що Почесний Патріарх опинився по ту сторону цих барикад. І все-таки, я думаю, що він змінить свою позицію", - наголосив експерт.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/76163/

Следующая новость
Предыдущая новость

Аренда мебели и инвентаря для мероприятий в Украине Выбор и правильный уход за гидрокостюмом Редкие и нетипичные виды ставок на хоккей - азартные игры дял каждого Сайт Casino Tramps подарит удовольствие в бесплатных слотах Емейл-рассылки - эффективная реклама в сети

Публикации