Україна закликала ОБСЄ розслідувати захоплення храму ПЦУ на окупованій Донеччині

04.05.2019 1:59 0

Україна закликала  ОБСЄ розслідувати захоплення храму ПЦУ на окупованій Донеччині

Україна закликає СММ ОБСЄ перевірити повідомлення про те, що російська окупаційна адміністрація конфіскувала храм та церковне майно Православної Церкви України (ПЦУ) в селі Кузнецово-Михайлівка окупованої Донеччини.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє Укрінформ.

"Ми очікуємо, що Місія перевірить останні повідомлення від 25 квітня щодо рішення російських збройних формувань про конфіскацію храму Православної церкви України в селі Кузнецово-Михайлівка на окупованій частині Донецької області та передачі прав власності на нього до Російської православної церкви в Україні", - заявив він.

При цьому, дипломат відзначив, що раніше СММ промоніторила ситуацію навколо проведеного бойовиками обшуку в Свято-Троїцькому соборі ПЦУ в Луганську, коли було конфісковано церковні речі, а його священнослужителі були заблоковані на "4,5-годинні інтерв’ю".

"Ми рішуче засуджуємо такі репресивні дії російської сторони, які порушують свободу релігії та віросповідання, і закликаємо СММ продовжувати реалізовувати цю частину свого моніторингового мандату", - заявив Прокопчук.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/75656/

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино, которое не может вам не понравиться Программа 1С Где купить библию в современном украинском переводе Заказать грузоперевозки от надежного перевозчика Домашние животные - большая ответственность

Публикации