«Україна вистояла!». Глава УГКЦ розповів про найважливіше у 2017 році

12.12.2017 16:34 3

«Україна вистояла!». Глава УГКЦ розповів про найважливіше у 2017 році

"Ми з часом усвідомимо зміст і значення всього того, що відбулося цього року з нами і що пережила наша країна. На мою думку, почалися реформи. Хоча під час спілкування з людьми та експертами в мене створюється враження, що люди пов’язують поняття реформ із тим, наскільки краще їм стало жити. Ми бачимо, що життя багатьох людей не покращилося, а, навпаки, дещо погіршилося. Однак багато людей, пов’язуючи реформи із своїм добробутом, – помиляються. Бо часто для того, аби якась добра справа, реформа, як посіяне зерно, дала добрий плід, потрібний час. Тому ми повинні разом працювати, аби всі добрі справи, які мали цього року початок, могли вповні здійснитися і стати частиною нашого життя", — сказав ієрарх.
"Говорячи про реформи, багато людей не розуміють їхнього змісту і не знають, у чому вони полягають, бо не відчувають радикального покращення свого життя. На мою думку, є одна з глобальних реформ, яка є нагальною, і яка, можливо, не вдалася цього року, ‒ боротьба з корупцією", — продовжив він.
"Ми спостерігали дуже дивні події між різними державними структурами і відчували навіть нищівну критику наших західних партнерів щодо недостатності боротьби з корупцією на системному і державному рівнях, — зауважив Святослав. — Попри це, було багато позитивного, адже насамперед Україна вистояла ще один рік. Ми ще один рік утверджуємося як вільна і незалежна, демократична держава. Навіть більше, це держава, яку починають усвідомлювати як частину європейського культурного простору".
На його лумку, "безвіз є символом того, що силою великих жертв, кров’ю наших солдат на фронті, а також силою і плодом нашого терпіння, наших нестатків, які ми готові перенести задля кращого майбутнього, ми рухаємося".
На запитання, звідки він бере впевненості в тому, що доброго в цьому році було набагато більше, предстоятель Церкви відповів: "Я кілька разів відвідував «сіру зону». Зокрема, цього року відбувся візит до України одного з найближчих співпрацівників Святішого Отця Папи Франциска ‒ кардинала Леонардо Сандрі, з яким ми відвідали «сіру зону». Патріотизм місцевих людей, які пережили окупацію, а відтак були звільненні, їхня свідомість і бажання жити в Українській Державі ‒ це те, що надихає".
Серед важливих церковних подій глава УГКЦ відзначив святкування ювілеїв ‒ 125-й річниці з дня народження патріарха Йосифа Сліпого, 150-х роковин канонізації святого священномученика Йосафата Кунцевича, а також відхід до вічності "батька нашої Церкви, великого предстоятеля нашої Церкви, морального авторитету України – Блаженнішого Любомира Гузара". Щодо останнього, то Святослав сказав: "Я б дуже хотів, аби спадок Блаженнішого Любомира став скарбом усього українського народу".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные материалы для строительства и ремонта Качественная детская обувь оптом по доступной цене Потолочный плинтус из полиуретана Азино 777 в 2021 году: доступ, игры, турниры Гнатолог: наукове дослідження зубів та їх роль у здоров'ї

Публикации