Україна вдруге святкує Різдво

07.01.2018 1:56 9

Україна вдруге святкує Різдво

Глава УПЦ КП патріарх Філарет у різдвяному привітанні згадує сучісні події в Україні: "Наші захисники України від агресора, які віддають своє життя, теж виявляють любов, про яку сказав Христос Спаситель: «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Тому всім нам треба любити один одного, мати тверду віру в нашого Спасителя Господа Ісуса Христа, народження Якого ми нині святкуємо".
У різдвяному посланні предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія цього року події в Україні не згадуються, увага акцентується на особистих гріхах людини: "Ми з носителів скорботи і смутку перетворимось на синів радості, тому що, як свідчать ті, хто уже почав боротися проти гріха, якщо людина тільки починає за допомогою Божої сили боротися проти своїх гріхів, то вона, частіше за все сама того не усвідомлюючи, починає переживати духовну радість..."
Проте у різдвяних посланнях деяких інших архієреїв УПЦ (МП) містяться згадки про війну, що точиться на сході України. "З великою надією молимося і проти війни на Сході нашої держави. Закликаю всіх Вас посилити свою молитву за мир в нашій Українській землі, адже найбільша перемога у війні – це перемога без жертв. Тому спільно будемо просити в нашого Небесного Отця в ім’я Його Єдинородного Сина Іісуса Христа припинення кровопролиття, горя і сліз на нашій землі. Поспішімо з християнською любов’ю послужити всім постраждалим унаслідок військових дій проти нашої держави", - йдеться, наприклад, у посланні архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора.
Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій у своєму зверненні також бажає: "Нехай мир Божий, який потрібний нашій Україні та всім тим, хто живе на нашій українській землі, а також Боже благословення, перебувають з Вами, Вашими родинами, з кожною людиною, яка робить добро, та з нашою славною Україною".
Верховний архієпископ УГКЦ Святослав у своєму різдвяному привітанні закликає: "Завітаймо з колядою до наших воїнів у місцях їхнього перебування – чи то в домівках, до яких вони повернулися після виконали святого обов’язку захисту Батьківщини, чи у військових частинах, чи на фронті. Навідаймося до постраждалих від бойових дій, приймімо до свого серця біль убогого та потребуючого – так ми приймемо Христа із Пресвятою родиною..."
Софійська площа в столиці 24 грудня стала місцем проведення масштабної різдвяної програми, яку ініціювали протестанти, що входять до Ради євангельських протестантських церков України (РЄПЦУ). В офіційній частині під назвою «Святий вечір на Софії» українці почули відеопривітання від президента України Петра Порошенка.
У різдвяних посланнях папа Римський наголосив, що молиться за мир в Україні, а Константинопольський патріарх — що бореться за людську гідність.

Фото fakty.ictv.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан казино — развлечения для каждого Политики и духовенство УПЦ пришли к выводу: «Продолжение насильственного втягивания Украины в европейское сообщество является преступлением» Глушилки gps по отличной цене Рюкзаки для всей вашей семьи УПЦ предостерегает от новой ереси — культа архимандрита Рафаила (Бараника)

Публикации