Указ про невизнання документів УПЦ КП підштовхне владику Філарета до подальших провокацій, - Горєвой

01.06.2019 10:19 9

Указ про невизнання документів УПЦ КП підштовхне владику Філарета до подальших провокацій, - Горєвой

Визнання нечинними документів Української Православної Церкви Київського Патріархату підштовхне її очільника почесного Патріарха Філарета до подальших провокацій на адресу Православної Церкви України.

Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой в коментарі УНН.

"Владика Філарет і надалі буде робити такі провокативні дії, очікуючи, що Митрополит Епіфаній припуститься помилки і дасть підстави звинувачувати його в порушенні канонів, статут (ПЦУ – ред.), і, таким чином, він зможе поставити питання про відсторонення його від влади. Він буде продовжувати провокувати владику Епіфанія на відповідь і підловити його на якійсь помилці", - зазначив Горєвой.

За його словами, зі свого боку, ПЦУ, визнаючи нечинними будь-які документи УПЦ КП, ще раз, тепер уже офіційно, затвердила "очевидні речі".

"Цей крок не роззброїть Філарета, а, навпаки, підбадьорить, тож слід очікувати його подальших провокацій. Він і надалі буде все це робити і, скоріш за все, він вдасться до висвічення когось на єпископа, тобто вчинить свідомо провокативний крок, щоб збільшити кількість його прихильників", - додав релігієзнавець.

Нагадаємо, Митрополит Епіфаній видав указ, яким визнав нечинними будь-які документи і розпорядження від імені релігійного об’єднання УПЦ КП.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76020/

Следующая новость
Предыдущая новость

Горящие туры из Днепропетровска Идеальное казино с королевскими выигрышами Архієпископ Російської єпархії Вірменської Апостольської Церкви відсвяткував у Криму 300-річчя єпархії "Карітас Київ" і Рада молодих вчених Інституту філософії НАНУ проводять літню філософську школу про мир, діалог і філософію Азартные игры и ставки

Публикации