Угода між Україною та Константинополем – офіційний ллан надання і отримання Томосу

03.11.2018 16:39 3

Угода між Україною та Константинополем – офіційний ллан надання і отримання Томосу

Підписана сьогодні у Стамбулі Угода про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом у створенні незалежної православної Церкви в Україні деталізує процес надання Томосу, повідомляє кореспондент Укрінформу, в розпорядженні якого є документ Угоди.

«Вселенський Патріарх надає Томос, визнаючи незалежність Української Церкви, і вручає його обраному на Соборі Предстоятелю; Українська держава відповідно до Конституції і законів надає цим процесам сприяння», - йдеться у документі.

Окрім того, в Угоді вказано, що в Києві буде зареєстровано місію Вселенського Патріархату, яка фактично буде посольством, представництвом Вселенської Патріархії в Києві і сприятиме зв'язкам незалежної Української Церкви із вселенським православ'ям.

«Це і є Ставропігія (Представництво), відкриття якої передбачено тим самим рішенням Синоду Вселенського Патріархату, яким підтверджено надання автокефалії Православній Церкві в Україні і знято заборони з Філарета, Макарія і їх послідовників», - роз’яснюється у документі.

В ньому також зазначається, що українські єпископи мають зібратись на Собор і обрати Предстоятеля, якому буде вручено Томос.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/73324/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все о криптовалюте на одном портале Відеоспостереження — чи необхідно його підключати? В Запорожье мусульмане присоединились к тренингу «Женщины — лидеры перемен в местных общинах» Как получить разрешение на трудоустройство иностранцу Сколько стоит анализ на группу крови

Публикации