УГКЦ та Мінприроди проводять весняну акцію «Посади дерево миру»

20.04.2018 17:13 9

УГКЦ та Мінприроди проводять весняну акцію «Посади дерево миру»

Мета акції – привернути увагу українців до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, роз’яснення важливості збереження природної спадщини, підвищення рівня екологічної свідомості та екопатріотизму, прагнення берегти природу рідної землі та країну.
У Київському міському саді в акції візьмуть участь міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, інші члени уряду України, керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета, представники різних релігійних конфесій, народні депутати України та кияни.
Акція пройде по всій Україні. На Івано-Франківщині, в селищі Більшівці буде висаджено сад, присвячений відзначенню 1030 річниці Хрещення України. Унікальність даного саду полягатиме в тому, що саджанці будуть придбані за кошти, виручені з побутових відходів, систему збору яких було впроваджено Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки місцевого душпастиря та органів місцевого самоврядування.
Цьогорічна акція стартує у Всеукраїнський день довкілля України, який в державі відзначається з 1999 року відповідно до Указу президента України «Про День довкілля» щороку в третю суботу квітня.
Запрошуються всі небайдужі підтримати Всеукраїнську безтермінову екологічну ініціативу «Посади дерево миру».
Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української Греко-Католицької Церкви та була підтримана Мінприроди. Акція стартувала напередодні Міжнародного дня попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і воєнних конфліктів з метою привернення уваги суспільства до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни та до непоправної шкоди, завданої природним ресурсам України. В більше, ніж сотні міст і сіл по всій території України були висаджені фруктові, хвойні та декоративні Алеї миру. Минулого року до акції приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади, представники різних конфесій та релігій. В рамках акції були висаджені дерева миру в прифронтовій зоні в м. Бахмут та Авдіївка, Дружківка та Роздолівка.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов Изготовление и установка памятников на могилу в Оренбурге Гранитные памятники и изделия декора в Киеве от производителя Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове Взять кредит онлайн в Украине

Публикации