УГКЦ сумує з приводу смерті видатного українського мовознавця Василя Німчука

28.11.2017 16:33 9

УГКЦ сумує з приводу смерті видатного українського мовознавця Василя Німчука

"Із сумом сприйняв я звістку про відхід до нашого Господа Ісуса Христа по вічну нагороду достойного пана Василя Німчука, видатного українського мовознавця, завідувача відділу історії та граматики Інституту української мови Національної академії наук України, члена-кореспондента НАН України. Особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ висловлюю всім вам співчуття та запевнення в молитвах у наміренні спочилого", - йдеться у листі.
"Цієї скорботної днини хочу звернути увагу на ще одну рису спочилого, яка вирізняла його серед колег. Ідеться про глибоку релігійність, яка проявлялася в жертовній любові й посвяті Богові та Церкві. Пан Василь щонеділі приходив до храму, приступав до Святих Таїнств, брав участь у молитвах. Щиро бажав і доклав чимало зусиль, щоб наша Церква у столиці та на теренах Київщини могла заявити про себе через постання нових святинь, зокрема храму отців василіан на Львівській площі", - зазначив глава УГКЦ.
"Віддаємо душу покійного в руки милосердного Бога та благаємо про відпущення його гріхів і дарування йому вічного життя! Сотвори, Господи, вічну пам'ять новопреставленому рабу Божому Василеві та осели його в місці світлому і квітучому, звідки втекла усяка болізнь і печаль", - такими словами закінчується лист-співчуття.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Фирменная обувь именитого бренда L'CARVARI Комфорт для ребенка и спокойствие для родителей Как получить займ без справки о доходах? Широкоформатная печать баннеров в Одессе Игровой клуб казино и букмекер – способы выбора контента и ключевые аспекты

Публикации