УГКЦ провела у Парижі соціологічне анкетування серед українських мігрантів

16.03.2018 20:43 3

УГКЦ провела у Парижі соціологічне анкетування серед українських мігрантів

Організаторами дослідження стали єпархія Святого Володимира Великого в Парижі та кафедра соціології Українського католицького університету, за підтримки Стефана та Володимири Сливоцьких. Організатори підкреслили, що число українських мігрантів, які сьогодні мешкають в Парижі та його околицях, невідоме. За деякими оцінками, ідеться про 15 000 осіб, але ця цифра, імовірно, неточна, оскільки багато людей – нелегали, і не відображені в офіційній статистиці. Декого з них Церква знає як своїх вірних, але значне число мігрантів «невидиме» для церковних і громадських інституцій. «Тому виникла думка зробити повноцінне дослідження з участю кафедри соціології Українського католицького університету, щоб максимально зрозуміти, ким є український мігрант у Франці», – зазначає владика Борис (Ґудзяк).
Анонімне анкетування – це перша частина дослідження. Це анкетування протягом двох із половиною тижнів проводили десять студенток Українського католицького університету (УКУ) під керівництвом викладача Данила Судина. «Це анкетування відбувалося за стандартним опитувальником, який студентки пропонували мігрантам у місцях їхнього скупчення – в українських храмах і школах, під Посольством України, на громадських заходах тощо. Опитувальник розробила кафедра соціології під керівництвом проф. Оксани Міхеєвої. Було зібрано 627 анкет, здобутих сумлінною працею команди, щирістю українців Парижа та за підтримки духовенства», – зазначив він. Наступний етап дослідження полягатиме в глибинних інтерв’ю з окремими представниками української громади. Перші результати можна очікувати влітку цього року.
Цікавим фактом є те, що подібного дослідження в Парижі ще не проводили ані Церква, ані Світовий конгрес українців, ані громадські організації чи українська чи французька держави. Організатори сподіваються, що ця церковна ініціатива дасть добрий плід.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Быть уверенным в качестве – заказывать работы на «Курсовичок» Близкий к РПЦ телеканал «Царьград» начал кампанию в поддержку создания «Малороссии» Татуировки в Киеве: расценки и качество Купить джинсы Pierre Cardin и куртки Columbia в интернет магазине Библия на любой вкус по выгодным ценам

Публикации