УГКЦ проведе з науковцями відкриту дискусію «Проблеми історичної пам'яті та культури примирення»

14.12.2017 18:04 3

УГКЦ проведе з науковцями відкриту дискусію «Проблеми історичної пам'яті та культури примирення»

«Впродовж останніх років перед українським суспільством з особливою силою постала проблема глибокого та повного аналізу власної історії, своєї ролі в історичних процесах становлення власної ідентичності. Шлейфи минулого досі тягнуться в українській національній свідомості та породжують розбрат і розділення. В рамках теоретичного семінару науковці обговорюватимуть ключові проблеми, які залишили слід в українській історії та шляхи примирення у складній політичній ситуації українства», - говориться в анонсі.
В семінарії пролунають доповіді професора Київського університету імені Бориса Грінченка Ярослава Паська “Історична пам'ять у класичних теоріях і некласичних інтерпретаціях», завідувача відділом філософських проблем етносу і нації Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Володимира Фадєєва «Політика ідентичності та культури примирення“, професора Київського університету імені Бориса Грінченка Віри Додонової “Історична травма та посттравматичний синдром і соціальній психіці українців», професора Київського університету імені Бориса Грінченка і священика УГКЦ Олега Шепетяка «Значення міжконфесійного діалогу в національному примиренні», декана Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка Олени Александрової «Досвід формування культури примирення і сучасній Україні».
Конференція відбудеться у приміщенні Київського університету імені Бориса Грінченка (м.Київ, вул. Тимошенка, 13-Б, ауд. 411). Початок о 15.00.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков УПЦ КП заснувала три нові храми на Вінничині Выбор автомобильных дисков Зачем соблюдать пост и почему вообще следует поститься? Телеканал ICTV снял фильм о главе УПЦ КП

Публикации