УГКЦ має понад 30 тисяч катехизаторів, з них лише 20% з достатньою підготовкою

07.09.2018 23:34 0

УГКЦ має понад 30 тисяч катехизаторів, з них лише 20% з достатньою підготовкою

За словами греко-католицького експерта, кількість і якість теперішніх та майбутніх християнських спільнот залежить від того, наскільки Церква підготує християн до викликів сьогодення. Інакше кажучи, першочерговим завданням є євангелізація та катехизація – процес проголошення віри, виховання та супроводу в ній християн.
Згідно з останньою статистикою робочої групи «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» про стан душпастирського служіння в УГКЦ у 2017 р., при парафіях УГКЦ є понад 30 тисяч мирян, які катехизують. Щоправда, з них понад 24 тисячі 500 осіб не мають катехитичного вишколу.
«Отже, катехитичну підготовку має менше ніж 20 відсотків осіб із числа тих, хто катехизує в наших парафіях. Це стрімке зниження кількості підготованих катехитів серед осіб, які катехизують, викликає занепокоєння», – додав він.

УГКЦ має понад 30 тисяч катехизаторів, з них лише 20% з достатньою підготовкою

Доповідач звернув увагу на те, що оскільки УГКЦ знаходиться по всьому світу і можливість формувати катехитів у стаціонарний спосіб часто є неможливим, є пропозиція подумати, зокрема, про можливість опрацювання дистанційної форми навчання.
Підсумовуючи свою доповідь, Назар Дуда запропонував членам Синоду кілька опцій для покращення катехитичного служіння в УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Техническое обследование зданий и сооружений Треккинг в Непале: что это и где заказать Миниатюрная овчарка - вельш корги кардиган Бра, как обязательный осветительный элемент Шаринг на территории Украины, России и Европы

Публикации