УГКЦ закликає мирян до активної участі у суспільно-політичному житті країни

25.01.2018 15:03 3

УГКЦ закликає мирян до активної участі у суспільно-політичному житті країни

У Пораднику http://ugcc.ua/official/official-documents/instruktsiya/dushpastirskiy_poradnik_poklikannya_miryan_do_uchast%D1%96_v_susp%D1%96lnopol%D1%96tichnomu_zhitt%D1%96_kraini_81672.html , який уже опубліковано на сайті УГКЦ (також буде надруковано окремим виданням і розповсюджуватиметься серед вірних), єпископи УГКЦ звертаються передовсім до мирян, які покликані впроваджувати соціальне вчення Церкви, здійснюючи в такий спосіб місію євангелізації у світі.
Адже, вважають в УГКЦ, саме миряни мають брати активну участь у політичному житті країни та будувати незалежну державу відповідно до Божого закону, втілюючи свою християнську віру в служіння нашому народові.
«Говорячи ж про активну участь мирян у суспільно-політичному житті, за словами світлої пам’яті блаженнішого Любомира Гузара, маємо на увазі «щире зацікавлення загальним благом своєї місцевості, області чи всієї держави та засобами, які їм забезпечують загальний добробут, а найголовніше – дотримання всіх прав»… І тому, як наголошував цей архиєрей, ми, християни, повинні цікавитися долею всіх членів суспільства: те, що ми дотримуємося науки Господа нашого Ісуса Христа, зобов’язує нас дбати про благо всього суспільства», – мовиться у документі.
У Пораднику владики аргументують, чому саме вірні мають брати активну участь у суспільно-політичному житті країни. «Участь у суспільно-політичному житті своєї держави є і має бути зобов'язанням, яке повинні взяти на себе насамперед миряни, сприймаючи її як невід'ємну частину власного християнського покликання. Цю участь не слід обмежувати членством чи діяльністю в політичних партіях - вона має поширюватися на всі сфери громадянського суспільства», – вважають духовні провідники.
Особливу увагу, на їхню думку, слід звернути на активну участь у діяльності виборних органів місцевого самоврядування.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Наводим чистоту. Советы по уборке квартиры Меджліс кримськотатарського народу проведе у Києві святкування “Qırım akşami” Подарунок на добру згадку з гравіруванням Как убрать сажевый фильтр в авто? Казино Вулкан удачи для везунчиков

Публикации