УГКЦ вітатиме створення єдиної Помісної православної Церкви в Україні та її автокефалію, але приєднуватися не буде

15.07.2018 21:34 3

УГКЦ вітатиме створення єдиної Помісної православної Церкви в Україні та її автокефалію, але  приєднуватися не буде

Українська Греко-Католицька Церква не є байдужою до того, що діється між православними. Ми вболіваємо над їхніми поділами і вітаємо все, що можна зробити для їхньої внутрішньої єдності. Таку думку висловив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час Загальнонаціональної прощі до Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, реагуючи на слова Президента про прагнення досягти автокефалії Української помісної православної Церкви.

«Ми, як греко-католики, вважаємо це внутрішньою справою Православної Церкви», – зауважив духовний лідер греко-католиків.

«Для УГКЦ, – наголосив Блаженніший Святослав, – з наданням автокефалії нічого не зміниться. Але ми будемо шукати всі можливі шляхи, в дусі екуменічної концепції нашої Церкви, для досягнення єдності між усіма християнами, між усіма частинами Київської Церкви Володимирового Хрещення».

На переконання Глави УГКЦ, ми мусимо разом дбати про добро нашої держави, а відтак шукати шляхів до відновлення первинної єдності Київської Церкви, як це було 1030 років тому. Це є нашим завданням як християн, як спадкоємців цього Хрещення.

«Дякуємо за ваше запевнення, що наша Церква буде користуватися всіма правами і не будемо примушувані ставати конфесійно православними, як дехто собі думає. Бо деякі наші люди не розуміли, чому депутати греко-католики голосують за Помісну православну Церкву, і запитували, чи тоді, коли вона вже буде, нас не будуть змушувати до неї переходити? Ми кажемо: Ні, не будуть!» – сказав Глава УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/71828/

Следующая новость
Предыдущая новость

Принтер зажевывает бумагу – решение проблемы Де відпочивати на Закарпатті? Суши и пивная тарелка в любое время суток Фурнитура для стеклянных дверей и душевых кабин Ресурс Слототоп и его преимущества

Публикации