УГКЦ відкрила у Польщі 24 душпастирські центри для українських заробітчан

11.10.2017 19:15 9

УГКЦ відкрила у Польщі 24 душпастирські центри для українських заробітчан

"Саме для заробітчан ми утворили 24 душпастирські осередки по всій Польщі, зокрема чотири – у Варшаві. Ми усвідомлюємо, що цим людям є важко, тому робимо все, щоб були острівці, щоб вони почувалися як вдома", – розповіли представники УГКЦ.
У розмові наголошувалося, що РКЦ і польський уряд активно співпрацюють з УГКЦ у питаннях допомоги заробітчанам і мігрантам.
"Важливо, що ми сьогодні можемо приймати наших братів і сестер з України, іти їм назустріч, завдячуючи і латинській Церкві. Вона перед нами відкриває свої костели. У Варшаві три з чотирьох пунктів (центрів УГКЦ) розташовані в римо-католицьких костелах. Влада Польщі й латинська Церква розуміють потребу в цьому", – зазначили вони.
Зустріч відбулася у Перемишлі (Польща) 4 жовтня в рамках ознайомчого візиту в Підкарпатське воєводство.
Представники Львівської ОДА передали українській громаді в Перемишлі патріотичну та релігійну літературу. Митрополит Євген презентував львів'янам збірник "Українсько-польське примирення і документах єрархії та священства".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем качественный ламинат на пол Проектирование и изготовление авторской мебели на заказ Кованные металлические оградки в Киеве В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы Космолот Киев — особенности игровых слотов

Публикации