УАПЦ спростувала існування листа до керівництва РПЦ з проханням про канонічне визнання

05.03.2018 12:04 6

УАПЦ спростувала існування листа до керівництва РПЦ з проханням про канонічне визнання

З метою відновлення канонічного визнання УАПЦ у листі пропонується "сприяти відродженню древньої Галицької Митрополії як нової Помісної Церкви", а також, "керуючись принципом ікономії", визнати рукоположення єпископів УАПЦ, які здійснювались протягом 1990-1996 років.
Лист (на бланку УАПЦ, за підписом митрополита Макарія, але без інших важливих деталей, зокрема печатки) датується 9 листопада 2017 року, тобто написаний за півтора тижні до написання листа глави УПЦ КП патріарха Філарета до Архієрейського Собору РПЦ з пропозицією відновити євхаристійне та молитовне спілкування між Церквами.
У зв'язку з цим Наталія Шевчук, яка знаходиться в опозиції до нинішнього керівництва УАПЦ, склала 30 запитань до митрополита Макарія, в котрих фактично піддає критиці зміст цього листа і звинувачує главу УАПЦ у спробі домогтися від РПЦ канонічного визнання УАПЦ за рахунок звуження кордонів останньої до трьох західноукраїнських областей.
Патріархія УАПЦ категорично заперечила існування такого листа і навіть подала позов до суду "щодо діяльності інтернет сайтів, які є підконтрольними громадянці Наталії Шевчук щодо публікації провокативнийх матеріалів".
Інцидент викликав жваве обговорення в соціальних мережах. Висловлюється припущення, що лист лише готувався, але ким був ініційований — залишається невідомим.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Івано-Франківську освятять першу церкву для дітей Ультрафиолетовая печать: какое оборудование используют и как это делают на самых необычных поверхностях Лучшие потолочные светильники в детскую комнату Бра, как обязательный осветительный элемент Купить классный уголок

Публикации