ТСН вибачилася перед греко-католиками за помилку у сюжеті про Польщу

20.05.2019 4:28 273

ТСН вибачилася перед греко-католиками за помилку у сюжеті про Польщу

Журналісти припустилися прикрої помилки в матеріалі про зміни польського законодавства, що стосуються покарання для педофілів. Про це йдеться у випуску ТСН.19:30.

У фільмі "Тільки не говори нікому", після якого депутати Сейму вирішили подовжити тюремні терміни для ґвалтівників дітей, ішлося про сексуальне насилля в римо-католицьких церквах, а не греко-католицьких, як було сказано в ефірі.

"Ми щиро дуже перепрошуємо", - наголошують у редакції новин.

Після виходу сюжету в ефір єромонах Юстин Бойко звернувся із заявою до керівництва каналу, у якому вимагав спростувати неправдиве повідомлення та вибачень. Адже їхня помилка нанесла чималої моральної шкоди всій УГКЦ, повідомляє Форпост.

"Вчора, 17 травня 2019 року, у випуску новин на телеканалі 1+1 пройшов короткий репортаж про те, що Польський сейм хоче подвоїти покарання за педофію.

Така ініціатива з'явилася після недавнього виходу документального фільму Tomasza Siekielskiego "Tylko nie mów nikomu". У цьому фільмі представляються факти педофілії в Польській Католицькій Церкві, які навмисно скривалися і через які постраждали невинні люди, особливо діти!

Так ось, ведуча, читаючи текст на фоні сюжету фільму, сказала такі слова: "Документальний двохгодинний фільм ... викриває насилля в польських греко-католицьких церквах..."

Доводжу до відома керівництва телеканалу, що в Польщі діє єдина Греко-Католицька Церква і нею є УГКЦ. Вона діє у статусі митрополії, яка має дві єпархії.

З огляду на те, що подана телеканалом 1+1 інформація завдала поважної моральної шкоди УГКЦ і її вірним, вимагаю від телеканалу 1+1 публічного спростування і вибачення за висвітлення фальшивої інформації протягом 24 годин.

У випадку відсутності вибачення вважатиму, що подана у випуску новин фальшива інформація була спеціально продуманим кроком і є елементом інформаційної війни проти Української Греко-Католицької Церкви. - Ішлося у зверненні єромонаха.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_in_massmedia/75866/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему масло для дерева OSMO немецкого состава может защитить доску на многие десятилетия Как подготовиться к печати бейджей на мероприятие? Большой выбор наручных часов мировых брендов Красивый книжный переплет с гарантией Оборудование и мебель для салонов красоты

Публикации