«Тролейбуси вигадали масони!». У Києві з’явилася нестандартна соцреклама про вакцинацію

24.04.2018 18:06 18

«Тролейбуси вигадали масони!». У Києві з’явилася нестандартна соцреклама про вакцинацію

25 квітня о 12:00 у Києві відбудеться брифінг на тему "Щеплений - захищений. Спільна відповідальність громади і влади міста Києва", у рамках Українського тижня імунізації-2018, що триває 23-29 квітня. Учасниками заходу стануть: Тимофій Бадіков - голова правління ГО "Батьки за вакцинацію"; Валентина Гінзбург - директор Департаменту охорони здоров'я КМДА; Федір Лапій - к.мед.н, доцента кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П. Л. Шупика, експерта МОЗ України за напрямком "Інфекційні хвороби"; Олена Лукашевич - в.о. директора Київського міського центру громадського здоров'я.
Організатори заходу: ГО "Батьки за вакцинацію", КНП "Київський міський Центр Громадського здоров'я" виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).
Під час брифінгу буде представлено нестандартну соціальну рекламу під гаслом «Тролейбуси вигадали масони. "Я відмовляюсь від вакцини" звучить приблизно так само», повідомляє Укрінформ.
Подія відбудеться 25 квітня о 12:00 за адресою: Український кризовий медіа-центр, вулиця Хрещатик, 2. Контакти: (066) 120-48-43, info@bzv.org.ua
Напередодні, 23 квітня, у столиці з’явилися провокативні сітілайти, які висміюють антивакцинаторські настрої українців. «Тролейбуси вигадали масони!», «Таргани збирають інформацію для інопланетян!», «Солярії випалюють мозок!» - такими оригінальними надписами привертає увагу людей сотня сітілайтів. «Я відмовляюсь від вакцин» звучить приблизно так само», - продовжується текст сітілайтів.
Соціальну рекламну кампанію з нагоди Українського тижня імунізації запустила громадська організація "Батьки за вакцинацію".
«Антивакцинаторські настрої стали дуже популярними за останні роки в Україні. Гірше того, нині вони навіть «модні» серед мам, які мешкають у містах і мають високий дохід. Розвінчати таку небезпечну «моду» найкраще іронією та сміхом, саме тому ми досить різко привернули увагу громадян до проблеми. При цьому, наша кампанія просвітницька, адже протягом неї ми розвінчуємо кожен із популярних міфів», - пояснює для Glavcom.ua засновник проекту Тимофій Бадіков.
За результатами 2016 року Україна увійшла до вісімки країн світу з найнижчим охопленням вакцинацією. У 2017-18 роках в Україні фіксується спалах кору. Хвороба поширюється на тлі негативних стереотипів проти щеплень, які поширені серед віруючих, в тому числі серед пастви і духовенства РПЦ/УПЦ. Вища ієрархія церков робить спроби боротися з цими явищами, зокрема на сайті Московської Патріархії оприлюднена позиція церкви щодо вакцинації. 11 січня 2018 р Одеський митрополит Агафангел своїм розпорядженням заборонив духовенству забороняти віруючим вакцинувати дітей. Однак багато рядових парафіяни як і раніше не довіряють вченим і лікарям.
Днями Єврейський медичний центр «JMC», що діє з благословення головного рабина Дніпропетровська Шмуеля Камінецького, закликав до своєчасної дворазової вакцинації дітей та дорослих.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Белоснежная улыбка – залог успеха Больничный лист при родах Страхование в «Укрфинстрах» - это надежность и гарантия выплат Єпископ УПЦ КП відвідав військових у зоні АТО Секреты ухода за волосами

Публикации