ТРЕТІЙ ДО ПЕРШОГО НАКАТАТИ НА ДРУГОГО

17.10.2018 22:13 3

До Риму приїхав Митрополит Іларіон. Буде там виступати на Синоді, але при нагоді теж, напевно, пожаліється Папі Франциску на поганого «папіста Варфоломія».

Так постійно було в історії, ще з першого тисячоліття, що Схід зазвичай ігнорував Рим, аж поки на Сході не робилося гаряче. Тоді єпископи і патріархи катали до Риму листи-скарги на своїх опонентів чи прохання про підтримку. Це був і Афанасій Великий, і Василій Великий, і Йоан Золотоустий, і Кирило Олександрійський, і Несторій і багато інших.

Деякі католицькі дослідники, та й сам Рим, вбачали колись в цих фактах «спілкування Сходу з Римом» ознаки примату Папи і керівної ролі Риму у Вселенській Церкві. Проте, коли на Сході все заспокоювалося, Схід знову ігнорував Рим, «ми тут і самі без тебе собі порадимо».

Так і тепер: всі на Сході проти нас: Куди податися? Кому пожалітися? Ну, до Риму, звичайно. Згідно з традицією. Проте, Рим уже в курсі, що потім його знову ігноруватимуть, бо «історія – вчителька життя». Тим не менше, прийматиме всі сторони у себе – хай поплачуться і виговоряться. Куди ж їм у ці скрутні часи ще піти?

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/blog/73103/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан казино онлайн - официальная страница wulcan.org.ua Только качественный и оригинальный инструмент на любой вкус У парламенті запропонували починати пленарні засідання з молитви "Отче наш" Броши из бисера на фетре Компрессорные станции по ценам производителя

Публикации