Томос став стратегією АП з перших днів Порошенка на посаді Президента, – Ростислав Павленко

20.11.2018 1:39 3

Томос став стратегією АП з перших днів Порошенка на посаді Президента, – Ростислав Павленко

ZIK, 16 листопада 2018

Перші зустрічі щодо надання автокефалії відбулися ще в 2015 році, щоб пояснити позицію України та показати зацікавленість у томосі.
Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK.
«Для мене отримання томосу – це реалізація дуже складної задачі, пов’язаної з національною безпекою. Президент так само розглядає це завдання, а тому ставив його за мету ще з перших днів президентства», – запевнив Ростислав Павленко.
За його словами, перші зустрічі щодо цього питання відбулися ще в 2015 році, щоб пояснити позицію України та показати зацікавленість у томосі.
«Часто ми чуємо інформаційні вкиди, що після об’єднавчих процесів церква стане ще більш залежною і тому подібне. Але все це інсинуації, адже чітко йдеться про створення української незалежної церкви.
Вселенський Патріархат отримає вигоду через надання Україні автокефалії в тому значенні, що ще один народ отримає свою незалежну церкву та православні традиції. Після надання українській церкві автокефалії та отримання томосу, вона буде така ж за статусом, як польська, російська, грецька, кіпрська та інші незалежні православні церкви», – підкреслив. Ростислав Павленко.
Як відомо, 13 листопада в «Українському домі» мала відбутися зустріч Президента Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП, проте у запланований час вона не розпочалася.
Проте згодом стало відомо, що Петро Порошенко таки провів зустріч із частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату, які підтримують надання Україні томосу про автокефалію.
Крім того у вівторок, 13 листопада, собор єпископів УПЦ МП засудив рішення Вселенського Патріархату від 11 жовтня про встановлення його юрисдикції на території України та зняття анафем із українського духовенства, а також відмовився від участі у створенні Єдиної помісної православної церкви в Україні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/monitoring/society_digest/73573/

Следующая новость
Предыдущая новость

У мужчин бывает климакс? Что такое гипноз: правда и мифы Принтер зажевывает бумагу – решение проблемы Материалы для наращивания ресниц для мастеров лешмейкеров Как заработать на бинарных опционах без риска

Публикации