Тернопільський єпископ УАПЦ перебував у розшуку за шахрайство

08.11.2017 11:57 87

Тернопільський єпископ УАПЦ перебував у розшуку за шахрайство

Новим керуючим Тернопільською єпархією УАПЦ став єпископ Одеський і Чорноморський Тихон (Петранюк). Вибори нового керуючого відбулись ще 19 вересня, а тепер стало відомо, що раніше він був у розшуку за шахрайство, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Galas.te.ua.

Єпископ Тихон (Тарас Іванович Петранюк) народився 19 жовтня 1976 року в місті Коломия, Івано-Франківської області. Указом Патріарха Філарета від 23 січня 2004 року він був возведений в сан протоієрея УПЦ Київського Патріархату, а також нагороджений хрестом з прикрасами. З 21 жовтня 2009 по 13 грудня 2010 був єпископом Луганським і Старобільським УПЦ КП. Проте у березні 2010 року єпископа розшукували за шахрайство. Принаймні про це повідомили на той час в Головному управлінні МВС України у Луганській області.

“Шахрайським шляхом заволодів грошима мешканця міста Луганська у сумі 100 тисяч доларів США та зник. Останній раз розшукуваного громадянина бачили в листопаді 2010 року в місті Києві на Дні народження Філарета (вул. Пушкінська, 36), подальше його місцезнаходження невідоме”, — зазначалось у повідомленні.

Тепер єпископ опинився в Українській Автокефальній Православній Церкві, яка очолюється митрополитом Макарієм. Зокрема, 17 жовтня 2017 р. на офіційному сайті УАПЦ привітали єпископа Тихона з днем народження.

У прес-службі Тернопільської єпархії УАПЦ наразі ніяк не прокоментували інформацію про резонансне минуле владики.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/68916/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ответы на основные вопросы о ЭЦП в системе электронного документооборота В Одессе выступит христианская группа "NLM" из Амстердама Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців Купить экономную упаковку кофе «Якобс»

Публикации