«Тепер греко-католики і православні будуть в унісон говорити правду про Україну», - Глава УГКЦ

19.12.2018 16:30 0

«Тепер греко-католики і православні будуть в унісон говорити правду про Україну», - Глава УГКЦ

17 грудня 2018 року в адміністративному будинку Патріаршого центру УГКЦ у Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, з Едуардом Хуксом, послом Королівства Нідерландів в Україні, на його прохання. Мета зустрічі: обговорити питання суспільно-релігійної ситуації в Україні. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Основною темою зустрічі став Об’єднавчий Собор і його результати. Блаженніший Святослав представив послу позицію УГКЦ щодо останніх подій в українському православ’ї.

Глава УГКЦ назвав цей Собор важливим, історичним моментом в житті України. Він відзначив, щоб тепер є всі передумови для діалогу і співпраці, подібно як це відбувалося в часи митрополитів Петра Могили та Йосифа Велямина Рутського у 20-х роках XVII ст. «Але це стане можливим, якщо предстоятелі Церков будуть на висоті свого покликання і усвідомлення своєї місії», - відзначив Блаженніший Святослав.

«Важливо, щоб за процесами, які відбуваються в житті православних Церков України стояла не просто зміна вивіски, а зміна якості», - сказав Предстоятель УГКЦ, говорячи про Об’єднавчий Собор.

Він наголосив, що тепер обидві Церкви: Українська Греко-Католицька Церква і Православна Церква України - повинні йти разом, шукати і реалізовувати те, що єднає, адже «у єдності наша сила і від міжцерковної єдності і співпраці залежить майбутнє нашої країни».

На переконання Глави УГКЦ, важливим здобутком Собору є не тільки обрання Митрополита Епіфанія Предстоятелем Православної Церкви України, а й її входження у спільноту світового православ’я.

«Тепер не тільки УГКЦ може і має нагоду говорити до світового співтовариства про ситуацію в Україні, про війну і її наслідки, а й ПЦУ. Адже перед тим Москва собі узурпувала право говорити від імені православних України на світовому рівні. Саме вони поширювали викривлену інформацію про нібито війну в Україні між православними з одного боку і розкольниками та уніатами з іншого. Тобто, що в Україні триває не війна між Росією і Україною, а внутрішня міжрелігійна суперечка», - пояснив Блаженніший Святослав. При цьому він зазначив, що і УГКЦ, і ПЦУ тепер будуть в унісон говорити правду про Україну та її війну за свободу, цілісність і незалежність.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що йому було приємно почути від Митрополита Епіфанія про важливість богословської освіти і її розвитку. «Наше богослов’я має спільне джерело і походження з витоків Київської Церкви Володимирового хрещення. Ми і тут маємо спільні основи для того, щоб разом розвивати богослов’я Київської Церкви», - сказав Блаженніший Святослав.

При цьому він поставив за приклад Український католицький університет, який назвав іконою відкритої Української Греко-Католицької Церкви, яка є і помісна, і глобальна.

У свою чергу п. Едуард Хукс відзначив важливу роль Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій загалом і УГКЦ зокрема у питанні розвитку й трансформації українського суспільства. Він побажав великих успіхів в екуменічному діалозі задля єдності, миру і кращого майбутнього.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/73981/

Следующая новость
Предыдущая новость

Зеркало казино Вулкан 777 Приметы на свадьбу что можно что нельзя Какова польза от автономной GSM сигнализации? Парафія УГКЦ уклала із злодіями угоду про примирення Играть на лучшие игральных слотах на сайте игрового клуба Cyberpunc

Публикации