"Там, де є Папа, там – правдива Церква", - Патріарх УГКЦ про запоруку єдності Христової Церкви

12.07.2018 10:43 6

Українська Греко-Католицька Церква пронесла та зберегла крізь сотні років переконання, що запорукою єдності Христової Церкви є наступник святого апостола Петра. І ця віра є частиною тотожності Київської Церкви.

Про це заявив Патріарх Святослав (Шевчук) в Жовкві на Львівщині під час Чину архиєрейського найменування владики Петра (Лози) 11 липня 2018 року, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Віра в те, що наступник апостола Петра – це осердя, запорука єдності Христової Церкви, належить до тотожності Київської Церкви. Можливо, інші Церкви, створені після церковних розколів, не мають тої церковної пам’яті, а ми маємо!», – заявив Патріарх.

За словами першоєрарха, єдність УГКЦ зі Святішим Отцем не ґрунтується на політичній вигоді чи геополітичній міжнародній кон’юнктурі. Це – частина віри Церкви князя Володимира, віри, яку ми зуміли зберегти і засвідчити кров’ю наших мучеників.

«Тут, у Жовкві, – заявив Глава УГКЦ, – на наших галицьких землях люди питали, де правдива Церква. Пригадую, як нас, дітей, наші бабці, дідусі, мами вчили таку коротку ісповідь віри. Моя бабця казала так: "Там, де є Папа, там – правдива Церква". Цю коротку ісповідь віри минулого тижня я особисто склав на руки Папи Франциска під час особистої зустрічі. Сказав йому: "Святіший Отче, мене від маленької дитини вчили, що там, де є Папа, там – правдива Христова Церква". Папа Франциск мене обняв і попросив подякувати нашим людям, нашому народові, нашим бабусям та дідусям за свідчення єдності Христової Церкви».

«Ми з вами як члени УГКЦ не належимо до інших патріархатів. Ми перебуваємо в єдності з наступником апостола Петра, як і в першому тисячолітті з ним у єдності був Константинопольський, Єрусалимський, Антіохійський, Олександрійський Патріархи. Ми не є членами Латинського патріархату, як дехто говорить, ми будуємо свій як помісна Церква свого права», – пояснив Предстоятель.

На закінчення Глава УГКЦ зазначив, що слугою єдності Христової Церкви не є патріарх чи якийсь земний володар.

«Осердя, слуга, скеля, видимий знак єдності в Церкві Христовій, відповідно до заповіту нашого Спасителя, – це Святіший Отець Папа Римський», – наголосив Блаженніший Святослав.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/71799/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем оборудование для салона красоты Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Створіть свій власний аромат: Набори для самозамісу рідин для вейпінгу Первый миллион в казино онлайн Лавина на сайте sherbanirada.poltava.ua

Публикации