Табір для мальтійців зібрав на християнський відпочинок у Карпатах волонтерів та їх підопічних

14.07.2018 9:41 9

Табір для мальтійців зібрав на християнський відпочинок у Карпатах волонтерів та їх підопічних

Волонтери Мальтійської служби допомоги та їх підопічні з Івано-франківщини, Львівщини та Донеччини протягом тижня, з 2 до 8 липня, відпочивали в Карпатах, у селі Дора.

«Табір є щорічним і своєрідним підсумком року нашої діяльності. Також він є стимулом для нашої молоді для майбутньої діяльності. Готує табір так звана креативна група наших волонтерів. Це щоразу інші люди, які відвідували Мальтійську службу з дитинства», - розповів власкору РІСУ Наталії Палій волонтер Івано-Франківської Мальтійської служби допомоги Олександр Квасниця.

За його словами, мальтійський табір цього року містився у дуже гарному місці при одному з монастирів у гірській Дорі, де зовсім немає мобільного зв’язку. Тому можна було якомога краще поспілкуватися один з одним та відпочити.

малт-2.gif

«Кожен день ми починали зі служби Божої бо з нами був капелан отець Андрій Заліський, - додає Олександр Квасниця. – Загалом, наш табір проходив у християнському дусі. П’ятниця була духовним днем, коли відбувалися розважання, навчання, Хресна дорога і не було гучних забав та музики».

«Програма табору, який цього року називався «Країна мрій», була дуже різноманітною, - додає волонтер Івано-Франківської Мальтійської служби допомоги Аліна Головенко. – Це - інтелектуальні і спортивні ігри та змагання. Також дуже цікаві навчання від капелана. Кіновечір, український вечір з дискотекою та вишиванками, інтелектуальний квест, танцювальні флешмоби - все це захопило учасників табору».

Зі слів організаторів, цього року до табору доєдналися волонтери та діти з особливими потребами з Прикарпаття. Це восьмеро дітей із соматичними патологіями і один хлопчик з ДЦП з Черченського інтернату. «Було дуже зворушливо спостерігати, як інші діти та волонтери допомагають йому і так вчаться опікуватися іншими», - каже Олександр Квасниця.

малт-3.gif

З Львівського осередку Мальтійскьої служби допомоги до Дори приїхали волонтери, а з Маріупольського - волонтери та підлітки, які захотіли відвідати західну Україну і відпочити тут – всього близько двох десятків дітей.

«Співпраця з маріупольцями у нас зав’язалася, коли ми привезли на схід польові кухні, - розповідає Олександр. – Там віднайшли людей, котрі були відкриті до співпраці, і так створили Маріупольський осередок Мальтійської служби допомоги, яку курує Анастасія Сухомлинова. Вони завжди долучаються до усіх наших заходів».

малт-4.gif

Загалом у мальтійському таборі в карпатському селі Дора цього року відпочило понад сто двадцять волонтерів та їх підопічних.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/charity/71818/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ультрафиолетовая печать: какое оборудование используют и как это делают на самых необычных поверхностях Пластиковые двери от Фабрики Комфорта Профессиональный татуаж в Краснодаре Профессиональный ведущий на праздник Окуляри нічного бачення

Публикации